BANCI | Cariera

Grea viata de bancher la banca regelui asfaltului Dorinel Umbrarescu, BRCI: doi bancheri numiti in iulie sunt dati afara dupa 3 luni!

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-10-12 18:55

Regele asfaltului, Dorinel Umbrarescu, actionarul principal la Bancii Romane de Credite si Investitii (BRCI), a convocat pentru 24 octombrie Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor pentru a reduce numarul membrilor Consiliului de Supraveghere de la 5 la 3 persoane, la doar trei luni dupa ce banca a aprobat, in iulie, noua structura de supraveghere, confirmata si de BNR, despre care a anuntat ca este o premiera pe piata bancara, intrucat toti cei 5 membri ai Consiliului de Supraveghere sunt independenti.

Cei doi membri ai Consiliului de Supraveghere ce urmeaza sa-si piarda posturile sunt George Ciobanasu, fostul vicepresedinte al Bancii Carpatica si Magdalena Manea, fost vicepresedinte la RBS. Din Consiliul de Supraveghere al BRCI, condus de Roxana Moldovan, mai fac parte Anca Ciontea, director de calitate la Luxten si Stefan Nanu, seful trezoreriei statului.
Banca a anuntat, in iulie, ca noul Consiliu de Supraveghere al BRCI este primul din piata romaneasca care s-a constituit de la inceput pe baza prevederilor noului Regulament BNR nr 5/2013.

Odata cu constructia duala a conducerii bancii, Consiliul de Supraveghere al BRCI a demarat totodata procesul de implementare a noilor cerinte de reglementare, pozitionandu-se in avanpostul procesului de reorganizare al structurilor de supraveghere din sistemul bancar romanesc, a anuntat banca. (Vezi aici detalii)

Dorinel Umbrarescu, patronul firmelor de constructii Spedition UMB si Tehnostrade, implicate in principal in constructia de drumuri si autostrazi, detine 93% din actiunile BRCI, actionari minoritari fiind Uniunea Nationala a Cooperatiei Mestesugaresti, UCECOM, cu aproape 4% din actiuni, alte persoane fizice cu 2% si persoane juridice, cu mai putin de 1% din capital.
Umbrarescu a cladit BRCI pe structura fostei banci grecesti ATE Bank, pe care a cumparat-o in primavara lui 2013, in schimbul a 10 milioane de euro.

Procesele de preluare si de divizare a activelor fostei ATE Bank, cea mai mare parte fiind preluate de Piraeus Bank Romania, s-au intins pana la finalul anului trecut, cand noua BRCI a anuntat ca porneste la drum, cu un capital minim impus de BNR, de 37 milioane lei, majorat ulterior la 126 milioane lei.

In mai banca a deschis primele doua unitati in Bucuresti, iar din septembrie a inceput si activitatea de creditare.

BCRI este condusa de Marinel Burduja, fostul vicepresedinte al Raiffeisen Bank responsabil de divizia corporate. Initial, din conducerea bancii mai faceau parte Alina Pascu, anterior la ATE Bank, in functia de vicepresedinte pe retail, Gabriel Arsene, fost director corporate la Raiffeisen Bank, responsabil de clientii companii, si Andrei Popovici, fost partener la McKinsey, pe partea de operatiuni si IT.

Director de trezorerie figura Dorin Badea, care a ocupat aceeasi functie la UniCredit. Badea, alaturi de Arsene si Povovici, au fost parteneri la firma de consultanta Atribum Capital, angajata de Umbrarescu pentru preluarea ATE Bank.

Consiliul de Supraveghere era condus de Roxana Moldovan, iar membrii erau Stefan Nanu si Valentina Siclovan, vicepresedinte la Black Sea Trade and Development Bank.

Semne de intrebare privind relatia lui Umbrarescu cu angajatii

Plecarea celor doi pare a fi impusa chiar de patron, altfel nu prea este justificata, ceea ce ridica semne de intrebare cu privire la modul in care Umbrarescu intelege sa-si dezvolte banca si a relatiei sale cu angajatii si partenerii de afaceri.

Mai ales ca in scurta sa istorie banca a avut destul de multe schimbari de personal.

Astfel, in martie apare prima schimbare: Dorin Badea pleaca din banca. In aprilie 2014, odata cu majorarea capitalului cu 89 milioane lei, la un total de 126 milioane, apar si primele modificari in Consiliul de Supraveghere: Valentina Siclovan este inlocuita cu Anca Ciontea si apar inca doi membri: Ciobanasu si Manea, confirmati in iulie de BNR si dati acum afara.

Ulterior, din echipa bancii au plecat si Alina Pascu si Gabriel Arsene, astfel ca in prezent in echipa executiva au ramas Burduja, Popovici, responsabil de operatiuni si IT si Doru Petruti, directorul de risc.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Cariera



Mihaela Lupu preia conducerea UniCredit Bank

Mihaela Lupu, în prezent Chief Financial Officer pentru Europa Centrală și de Est (CE&EE) în cadrul Grupului UniCredit, va fi noul CEO și Președinte al Directoratului UniCredit Bank în România, începând cu data de 16 octombrie 2023. Numirea ei este detalii

Madalina Teodorescu, numita director retail la BRD

BRD anunță numirea Mădălinei Teodorescu în funcția de Director General Adjunct Retail, începând cu data de 6 martie 2023, sub rezerva aprobării Băncii Naționale a României, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Ea îl va înlocui detalii

Mircea Busuioceanu, in conducerea ARB

Adunarea Generală a Asociației Române a Băncilor (ARB) reunită în ședință astăzi, 10 ianuarie 2023, a votat noua componență a Consiliului Director ca urmare a completării unui post vacant de membru, anunta ARB intr-un comunicat, in care adauga: Conducerea detalii

Mihaela Ionita este noul director de resurse umane al ING Bank Romania

Mihaela Ioniță se alătură echipei ING Bank România începând cu data de 1 ianuarie 2023, urmând să preia poziția de Director de Resurse Umane și membru în Comitetul Executiv al băncii, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii