BANCI | Profil

Garanti Bank isi mentine profitabilitatea la un nivel record, dar volumul de credite scade

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-05-09 18:32

Grupul Garanti si-a mentinut in 2018 profitul net aproape de nivelul record din 2017, de 143 milioane lei, iar la nivelul bancii a crescut la 113 milioane lei, de la 109,7 milioane lei in anul precedent, insa stocul de credite al bancii a scazut usor, la 7,13 miliarde lei, de la 7,25 miliarde lei in urma cu un an.

Activele grupului Garanti au crescut usor in 2018, la 11,79 miliarde lei, de la 11,44 miiarde lei in anul precedent, conform datelor dintr-un comunicat de presa.

Comunicatul Garanti:

Grupul Garanti România a înregistrat un profit net de 140 milioane lei in 2018

Apetit pronunțat de economisire în 2018: Depozitele persoanelor fizice au crescut cu aproape 60%

București, 9 mai 2019 – Grupul Garanti România, unul dintre cele mai dinamice grupuri financiare de pe piața locală, care reunește Garanti Bank, Garanti Leasing și Garanti Credite de Consum, a înregistrat, în 2018, un profit net consolidat de 140,3 milioane lei și un volum total de active de 11,79 miliarde lei.

La nivel individual, Garanti Bank a înregistrat, anul trecut, un profit net de 113,3 milioane lei. Strategia băncii de a dezvolta un portofoliu sănătos a determinat un volum total de credite de 7,13 miliarde lei, la finalul anului trecut, precum și o creștere de aproximativ 4% a volumului depozitelor, la 7,97 miliarde lei.

Evoluția depozitelor s-a datorat cu preponderență segmentelor Retail și IMM, cu un avans semnificativ de 60% al depozitelor persoanelor fizice și de 40% la cele ale IMM-urilor, indicând un apetit sporit al clienților pe zona de economisire.

Indicatorii de risc ai Garanti Bank sunt la un nivel confortabil. Banca este în continuare bine capitalizată, având o lichiditate adecvată și un cost scăzut al riscului, ceea ce reflectă modelul de business sănătos și solid al Garanti Bank.

“2018 a fost un an profitabil pentru toate instituțiile Garanti din România, un an în care ne-am consolidat poziția pe piață, în mod sănătos și echilibrat. Misiunea noastră pentru 2019 vizează menținerea ritmului de creștere și a profitabilității. Dorim să ne calibrăm strategia în funcție de nevoile clienților noștri, pentru a fi în continuare un partener financiar solid, responsabil și de încredere pentru ei. Avem și vom continua să avem un angajament pe termen lung pe piaţa din România, să contribuim la evoluția industriei financiare, dar și a economiei locale per ansamblu”, a declarat Ufuk Tandoğan, CEO Garanti Group Romania.

Grupul Garanti România este deținut de către Turkiye Garanti Bankasi (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia.

În 2018, TGB a înregistrat un venit net consolidat de 6,7 miliarde lire turcești (1,11 miliarde euro) și active de 399,15 miliarde lire turcești (66,28 miliarde euro), în timp ce contribuția la economie s-a reflectat printr-un portofoliu de credite (cash și non-cash) în valoare de 311,17 miliarde lire turcești (51,67 miliarde euro). TGB deservește 16 milioane de clienți în zonele corporate, comercial, întreprinderi mici și mijlocii, precum și retail, cărora le oferă servicii financiare integrate.

Grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) este acționarul majoritar al TGB. În 2018, BBVA a înregistrat un profit net atribuibil de 5,32 miliarde euro.

 

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Profil



ING Bank majoreaza comisioanele pentru retrageri de numerar si plati la jocuri de noroc

ING Bank majoreaza, din 14 iunie 2024, comisioanele pentru retragerile de numerar de la bancomate, cele pentru cresterea limitelor zilnice, precum si pentru platile destinate jocurilor de noroc. Clientii ING Bank care retrag bani de la bancomatele bancii vor fi detalii

Banca Transilvania pregateste o noua premiera in relatia cu clientii, cu ajutorul noilor tehnologii

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România și din sud-estul Europei, colaborează cu Evam, care oferă platforma de top MarTech, pentru a crea experiențe în timp real, pe toate canalele, pentru clienții săi, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Este o detalii

Cont cu comisioane reduse pentru femeile de afaceri, la Patria Bank

Patria Bank lansează “Pachetul Patria pentru Femeile Antreprenor”, un pachet care include o serie de avantaje financiare personalizate pentru a sprijini afacerile conduse de femeile din România, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Un cont bancar poate fi folosit in comun de 4 persoane

ING Bank anunta ca titularii de conturi pot sa permita altor trei persoane sa gestioneaze in comun banii, din aplicatia Home Bank. Persoanele imputernicite pot sa-si comande carduri fizice sau virtuale, sa faca plati sau detalii

 



 

Ultimele Comentarii