PENSII PRIVATE | Analiza

Fondurile de pensii private investesc 20% din banii clientilor in strainatate

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-12-18 08:46

Fondurile private de pensii obligatorii (pilon II) aveau la sfârşitul lui noiembrie, 19,45% din plasamente în străinătate, din care 19,30% în obligaţiuni corporative în state din spaţiul Uniunii Europene (UE), iar restul de 0,15% în acţiuni din alte ţări din spaţiul comunitar, arată datele CSSPP.

Mai mult de trei sferturi (80,55%) din totalul investiţiilor fondurilor de pensii private obligatorii erau plasate în ţară, iar restul de 19,45% în străinătate, potrivit unui raport publicat miercuri de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Pe parcursul lunii noiembrie, administratorii fondurilor de pensii private au continuat să investească în active cu grad redus de risc, se arată în raport.

Ponderea cumulată a instrumentelor financiare cele mai expuse recentei crize financiare internaţionale s-a redus în favoarea instrumentelor mai sigure. Astfel, la finalul lunii noiembrie, în structura investiţiilor în pilonul II, aproximativ 80% erau titluri de stat şi depozite bancare, potrivit CSSPP.

Activele nete aferente celor 14 fonduri de pensii din pilonul II, administrate de 14 administratori, erau la sfârşitul lunii noiembrie de 715,72 milioane lei (circa 183,5 milioane euro), în creştere cu 19,59% faţă de luna octombrie, se mai arată în raportul arbitrului pensiilor private.

CSSPP a aprobat noi derogări privind limitele impuse anumitor plasamente ale fondurilor de pensii private (publicate în Monitorul Oficial în luna noiembrie), pentru a permite administratorilor să investească mai mult în instrumente mai sigure.

Prin aceste derogări, fondurile de pensii administrate privat pot acumula lichidităţile necesare etapei de început a pilonului II, pentru a-şi diversifica ulterior portofoliile de investiţii, în condiţii de siguranţă sporită.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculaÈ›i pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituÈ›iile de credit, detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul T2 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

 



 

Ultimele Comentarii