BANCI | Stirea Zilei

FMI: Ritmul de scadere a economiei mondiale s-a temperat

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-06-20 09:42

Ritmul de scădere a economiei mondiale s-a temperat, iar Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi-ar putea îmbunătăţi prognoza privind evoluţia din 2010, a declarat directorul general adjunct al FMI, John Lipsky.

Cu toate acestea, condiţiile financiare nu sunt nici pe departe normale, iar economia mondială este, încă, în recesiune, a avertizat Lipsky.

"Cele mai recente date indică încetinirea ritmului de scădere a economiei mondiale, însă există un grad ridicat de incertitudine referitor la perioada în care va interveni revenirea şi la puterea acesteia", a afirmat oficialul, la o conferinţă de afaceri organizată în Turcia.

Lipsky a precizat că revenirea, anticipată pentru anul viitor, va fi lentă, în general, şi graduală în statele dezvoltate. Un impact negativ asupra relansării economice îl vor avea eforturile companiilor financiare de a-şi reduce datoriile şi creşterea limitată a pieţei creditului şi a celei imobiliare. În plus, economiile emergente nu vor putea reveni la o creştere susţinută în condiţiile în care relansarea va fi lentă în statele puternice.

"Ca rezultat, diferenţele dintre economiile diverselor ţări şi şomajul vor continua să crească în 2010", a spus oficialul.

El a subliniat că guvernele trebuie să se concentreze pe relansarea economică susţinută, care poate fi sprijinită prin revitalizarea sistemului financiar. Până în prezent, progresul în rezolvarea problemelor băncilor a fost lent şi ineficient în ceea ce priveşte reducerea expunerii la activele toxice.

"Pentru a pune bazele dezgheţării pieţei creditului, politica pe termen scurt ar trebui să se concentreze pe restructurarea instituţiilor financiare cu probleme, prin curăţarea balanţelor contabile ale băncilor de activele toxice. De asemenea, viabilitatea băncilor trebuie testată, iar instituţiile de credit slabe vor trebui recapitalizate", a afirmat Lipsky.

În plus, policile fiscale din economiile avansate şi din multe din statele emergente ar trebui să asigure şi pentru 2010 venituri suplimentare, în vederea finanţării unor noi programe de relansare, dacă va fi cazul.

FMI şi-a îmbunătăţit prognoza de creştere economică mondială pentru 2010, la 2,4%, de la 1,9% în aprilie, ca urmare a efectelor pozitive ale programelor de relansare implementate în ultimele luni, a declarat la începutul lunii iunie o sursă apropiată situaţiei, citată de Reuters.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii