BANCI | Cariera

Florin Sandor, fost consiler juridic la BNR, devine director ajunct responsabil cu restructurarea creditelor problematice la Intesa Sanpaolo Bank

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-07-02 13:47

Intesa Sanpaolo Bank Romania anunta intr-un comunicat ca Florin Sandor, fost consilier in directia juridica a BNR, va fi noul Director General Adjunct şi Chief Workout Officer al bancii, el fiind in prezent în curs de autorizare de catre BNR.

"Acesta revine în cadrul băncii, unde timp de 10 ani a fost directorul departamentelor juridic şi afaceri generale, după ce în ultimii 2 ani a făcut parte, în calitate de consilier, din direcţia juridică BNR", precizeaza banca in comunicat.

"De profesie avocat, cu o bogată experienţă în consultanţă juridică şi de business, atât pe piaţa locală, cât şi în Republica Moldova, China şi Vietnam, Florin Şandor este acum singurul român din comitetul de management al Intesa Sanpaolo Bank şi va fi responsabil cu restructurarea portofoliului de credite problematice al băncii", se mai arata in comunicatul bancii.

„Am readus în cadrul echipei Intesa Sanpaolo Bank un bun coleg, dar mai ales un specialist care cunoaşte foarte bine specificul activitătii bancare şi al pieţei româneşti în ansamblu. În viitor ne vom baza cu prioritate tot pe promovarea de manageri şi profesionişti români în cadrul echipei de management pentru a pune în practică cu succes obiectivele pe termen mediu şi lung ale Intesa Sanpaolo Group pe piaţa locală”, a declarat Marco Capellini, Director General (CEO) Intesa Sanpaolo Bank, citat in comunicat.

"Florin Şandor este unul dintre cei mai importanţi şi mai activi specialişti pe tema insolvenţei, cu numeroase intervenţii publice pentru amendarea şi îmbunătăţirea cadrului juridic ce reglementează acest domeniu sensibil pentru economie. Licenţiat al Facultăţii de Drept, din cadrul Universităţii Babes-Bolyai, acesta are un master în Mangementul juridic şi contabil al companiilor, cât şi alte cursuri de specializare şi atestate profesionale din partea unor instituţii academice cum ar fi Universitatea Warwick şi Oxford din Marea Britanie", spune banca in comunicat.

Banca precizeaza ca noua structură a comitetului de management al Intesa Sanpaolo Bank este în prezent:

- Marco CAPELLINI - Director General (CEO)
- Enzo PELLEGRINO - Director General Adjunct (CLO)
- Luigi SANGALLI - Director General Adjunct (CRO)
- Catello DE SIMONE - Director General Adjunct (CFO)
- Stefano BURANI - Director General Adjunct (CBO)
- Florin ŞANDOR - Director General Adjunct (CWO)

De ce are nevoie Intesa de un director ajunct responsabil cu restructurarea creditelor?

Am pus aceasta intrebare reprezentantilor bancii, de la care am primit urmatorul raspuns:

Pozitia de CWO (de restructurare a creditelor) a existat si inainte de venirea lui Florin Sandor, fiind ocupata de Ioan Mihail Anca, fostul director general al bancii CR Firenze, absorbita de Intesa anii precedenti.

Dar are cumva aceasta banca un volum ridicat de credite neperformante pentru a fi necesara o astfel de pozitie?

Potrivit reprezentantilor bancii, Intesa are o rata a creditelor neperformante apropiata de media pietei, adica in jur de 20%. In aceste conditii, activitatea de restructurare a creditelor cu probleme ocupa o parte importanta din business-ul bancii.

De altfel, Intesa are si un nou director de risc, Luigi Sangalli, care a primit aprobarea BNR pentru ocuparea acestui post.

Conform datelor publicate de banca, aceasta avea la finalul lui 2012 un volum total de credite in valoare de 3,5 miliarde lei, dintre care 1,3 miliarde lei sunt clasificate ca fiind depreciate, cea mai mare parte, respectiv 1,2 miliarde lei, fiind credite pentru companii.

In privinta provizioanelor, acestea s-au ridicat la 912 milioane lei, conform standardelor BNR, valoarea neta a creditelor neperformante fiind de aproape 200 milioane lei.

Intesa are cea mai mare expunere pe companiile din Timisoara si Cluj, pentru care a constituit provizioane de peste o jumatate de miliard de lei, in timp ce pentru firmele din Bucuresti, provizioanele se ridica la doar 200 milioane lei.

Care va fi politica Intesa in privinta restructurarii creditelor?

Banca spune ca in principiu urmareste ca restructurarile sa le realizeze in urma unor intelegeri cu clientii, astfel incat acestia sa aiba sansa, acolo unde este posibil, sa-si continue afacerea si sa o revigoreze, cum este cazul proiectelor imobiliare.

Are insa banca suficiente resurse pentru provizioanarea acestor credite cu probleme ce urmeaza a fi restructurate?

Raspunsul bancii este afirmativ: da, exista suficient capital pentru a constitui provizioanele cerute de lege, asa cum s-a intamplat si pana acum, de altfel, fapt care a impactat rezultatele financiare ale bancii, care a raportat pierderi.

Intesa a raportat la finalul lui 2012 o rata a solvabilitatii de 15,78%, aproape de media pietei. Cerintele de capital s-au ridicat la 260 milioane lei, banca avand fonduri proprii de 513 milioane lei la active totale de 5 miliarde lei si credite acordate clientilor de 3,5 miliarde lei.

Reprezentantii Intesa mentioneaza ca banca are ca principal obiectiv dezvoltarea in Romania, iar in acest sens a pus la cale un parteneriat cu Posta Romana, aflat in faza de definitivare si aprobare.

Comentarii

andrei
minciuni
volumul neperformantelor este de peste 30%. s-a primit ordin de a pastra in perfoming cat mai multe credite. situatia este dezastruasa. pierdere semnificativa, cea mai mare din sistemul bancar, ca pondere in active. e o banca in pragul colapsului.

Marin
Nu stiti nimic
Firmele care au luat credite de la ei au intrat in insolventa, au dat in plata la intesa ce a fost de valoare iar alte firme de la masa credala au luat ciuciu.

Marin
Nu stiti nimic
Firmele care au luat credite de la ei au intrat in insolventa, au dat in plata la intesa ce a fost de valoare iar alte firme de la masa credala au luat ciuciu.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Cariera



Mihaela Lupu preia conducerea UniCredit Bank

Mihaela Lupu, în prezent Chief Financial Officer pentru Europa Centrală și de Est (CE&EE) în cadrul Grupului UniCredit, va fi noul CEO și Președinte al Directoratului UniCredit Bank în România, începând cu data de 16 octombrie 2023. Numirea ei este detalii

Madalina Teodorescu, numita director retail la BRD

BRD anunță numirea Mădălinei Teodorescu în funcția de Director General Adjunct Retail, începând cu data de 6 martie 2023, sub rezerva aprobării Băncii Naționale a României, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Ea îl va înlocui detalii

Mircea Busuioceanu, in conducerea ARB

Adunarea Generală a Asociației Române a Băncilor (ARB) reunită în ședință astăzi, 10 ianuarie 2023, a votat noua componență a Consiliului Director ca urmare a completării unui post vacant de membru, anunta ARB intr-un comunicat, in care adauga: Conducerea detalii

Mihaela Ionita este noul director de resurse umane al ING Bank Romania

Mihaela Ioniță se alătură echipei ING Bank România începând cu data de 1 ianuarie 2023, urmând să preia poziția de Director de Resurse Umane și membru în Comitetul Executiv al băncii, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii