BANCI | Interviu

Florin Georgescu, BNR: Bancile grecesti din Romania au planuri de rezerva pentru situatii neprevazute

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-05-25 15:22

Băncile greceşti din România au indicatorii de lichiditate şi solvabilitate la niveluri confortabile şi au planuri de rezervă pentru situaţii neprevăzute, a declarat miercuri prim-viceguvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Florin Georgescu, la Forumul Finance 2011, organizat la Bucureşti de Forum Invest.

Potrivit oficialului BNR, toate băncile greceşti din România au solvabilitatea peste 11%, în timp ce pe sistem bancar solvabilitatea este peste 14%.

Luni, agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a retrogradat, de la 'B plus' la 'BB plus', ratingurile pe termen lung pentru cinci bănci din Grecia şi le-a plasat sub supraveghere, cu implicaţii negative, după revizuirea în scădere a ratingului suveran al Greciei.

Băncile afectate de decizia agenţiei sunt National Bank of Greece, Eurobank, Alpha Bank, Piraeus Bank şi Agricultural Bank of Greece, toate prezente în România. Agenţia avertizează că orice viitoare revizuire în scădere a ratingului suveran al Greciei va duce probabil la o nouă retrogradare a ratingurilor pe termen lung ale celor cinci bănci elene.

Revizuirea în scădere a ratingurilor celor cinci bănci este consecinţa directă a retrogradării ratingului suveran al Greciei şi a reevaluării de către Fitch a potenţialului sprijin pentru aceste instituţii de creditare.

Grecia a anunţat intenţia de a reduce anul acesta deficitul bugetar până la 7,5% din PIB, un obiectiv pe care speră să îl atingă prin mai multe politici de reducere a cheltuielilor şi cu un ambiţios plan de privatizare.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

Deși economia țării este dependentă de finanțarea pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanții băncilor spun că populismul unor politicieni și instituții reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori și instituțiile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitați Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) și Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

Banca Transilvania despre taxa pe cifra de afaceri: nu vrem sa facem clientilor ceea ce ni s-a facut noua

Banca Transilvania spune ca nu va transfera clientilor taxa de 2% pe cifra de afaceri impusa de Guvern in 2024 si 2025 si 1% din 2026. „In niciun caz nu dorim să creștem prețurile sau marjele clienților existenți. Deci, nu vrem să facem ceea ce detalii

 



 

Ultimele Comentarii