BANCI | Opinie

Finantistii europeni cer Statelor Unite adoptarea noului plan de reabilitare a sistemului financiar

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-10-01 13:24

Autorităţile din domeniul finanţelor din Europa şi Rusia au cerut politicienilor americani să adopte, în şedinţa de miercuri, noua variantă a programului, în valoare de 700 miliarde dolari, pentru reabilitarea sistemului financiar.

Senatul Statelor Unite a aprobat în unanimitate ca votul asupra noului pachet de măsuri să aibă loc în noaptea zilei de miercuri, inducând astfel optimism în pieţele financiare.

Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, s-a arătat sigur că programul va trece de Senat. Totuşi, pentru a putea fi promulgat, pachetul trebuie să fie avizat şi de Camera Reprezentanţilor, care a respins luni varianta iniţială propusă de administraţia Bush.

"Trebuie să treacă, pentru binele Statelor Unite şi pentru binele finanţelor globale", a declarat Trichet într-un interviu acordat televiziunii Bloomberg, preluat de Reuters.

La rândul său, preşedintele Eurogroup - organizaţie care reuneşte miniştrii de Finanţe din zona euro - Jean-Claude Juncker, a declarat că politicienii din Statele Unite sunt nevoiţi să adopte planul, care ar permite Trezoreriei să preia activele şi datoriile care provoacă pierderi băncilor americane, acumulate din cauza crizei creditelor ipotecare.

Ministrul Finanţelor din Rusia, Alexei Kudrin, a afirmat că Statele Unite trebuie să-şi asume responsibilităţile faţă de alte state.

"Cred că planul lui Paulson (Henry Paulson, Secretarul General al Trezoreriei SUA - n.r.) este esenţial. Reprezintă responsabilitatea Statelor Unite faţă de alte ţări", a declarat oficialul rus.

Problemele din sectorul financiar american au afectat pe pieţele ruse, influenţând negativ acţiunile băncilor şi piaţa de capital în general. În plus, marile companii din Rusia nu mai pot accesa credite externe pentru refinanţarea datoriilor.

Cu toate acestea, Trichet şi Juncker au respins ideea unui pachet similar în Europa.

"Nu suntem o federaţie cu un buget federal. Fiecare stat trebuie să-şi mobilizeze propriile eforturi", a spus preşedintele BCE.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



Banca Transilvania implineste 30 de ani

Mesaj top management BT, 16 februarie 2024 Banca Transilvania: Sunt 30 de ani de când creÈ™tem în România È™i de când vedem România crescând Astăzi este ziua Băncii Transilvania. Orice aniversare ne duce cu detalii

De cand si cat de mult ar putea sa scada dobanzile in 2024?

Diminuarea inflatiei ridica intrebarea cu privire la momentul in care ar putea sa inceapa sa scada si dobanda de referinta stabilita de Banca Nationala a Romaniei (BNR) si implicit cele la credite si depozite. Discutiile privind scaderea dobanzii BNR ar putea detalii

Ce responsabilitate au bancile in cazul fraudelor online?

„Am fost victima unei fraude prin Neocapital È™i mi s-au furat sume importante prin transfer online neautorizat de mine”, ne-a scris un cititor. „Sint grupuri organizate, iar băncile nu au sisteme de securizare eficienta a conturilor detalii

Creditele ipotecare ar putea creste in 2024, estimeaza Banca Transilvania

Banca Transilvania se asteapa ca cererea de credite ipotecare sa creasca in 2024, datorita reducerii dobanzilor si a unei oferte de preturi mai accesibile pe piata rezidentiala, conform declaratiilor directorului bancii, Omer Tetik. ”CreÈ™terea detalii

 



 

Ultimele Comentarii