BANCI | Ultima Ora

Federal Reserve indica o posibila majorare a dobanzii in decembrie

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-10-29 00:51

Federal Reserve (Fed), banca centrala a Statelor Unite ale Americii (SUA), a sugerat ca au crescut sansele pentru o majorare a dobanzii de referinta, aflata la 0% in acest moment, in urmatoarea sedinta de politica monetara, din luna decembrie.

Intr-un comunicat de presa, Fed-ul precizeaza ca “pentru a decide daca va fi cazul sa majoreze dobanda la urmatoarea sedinta, comitetul de conducere va analiza progresul obtinut in privinta obiectivului dual de ocupare maxima a fortei de munca si a inflatiei in apropiere de 2% pe an.” (vezi aici comunicatul Fed)

Indiciul Fed (forward guidance) privind cresterea probabilitatii de majorare a dobanzii este verbul "sa majoreze", din fraza citata mai sus, care a inlocuit expresia "cat timp va mentine dobnda", din comunicatul precedent.

De asemenea, Fed a eliminat din comunicatul sau referirea privind riscurile globale si financiare care a putea afecta economia americana, banca centrala precizand doar ca "va monitoriza" evolutiile externe.

Referirea specifica la urmatoarea sedinta reprezinta o incercare clara a Fed-ului de a orienta tentinda pietei spre acea directie, apreciaza analistii.

Analistii apreciaza ca Fed-ul ia tot mai in serios posibilitatea majorarii dobanzii in decembrie, in conditiile in care economia americana avanseaza intr-un ritm moderat, cu “cheltuielile populatiei si investitiile firmelor in crestere solida in ultimele luni, odata cu imbunatatirea sectorului imobiliar”.

Pe de alta parte, ritmul ocuparii fortei de munca a incetinit iar rata somajului a ramas stabila.

In privinta inflatiei, aceasta ramane la niveluri sub tinta Fed-ului pe termen lung, reflectand in parte scaderea preturilor la energie si importuri.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii