BANCI | Interviu

Fed refuza sa divulge numele bancilor care au beneficiat de imprumuturi de urgenta din fonduri publice

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-11 08:37

Banca Centrală a Statelor Unite refuză să facă publica lista tuturor instituţiilor financiare care au beneficiat de împrumuturi din fondurile de urgenţă în valoare de 2.000 de miliarde de dolari.

Fed a acordat aceste împrumuturi în baza a 11 programe, opt dintre acestea fiind create în ultimele 15 luni.

Preşedintele Fed, Ben Bernanke, şi secretarul Trezoreriei Americane, Henry Paulson, au declarat în luna septembrie că se vor conforma cu cerinţele Congresului în privinţa transparenţei legate de planul de 700 de miliarde de dolari destinat salvării sectorului bancar.

Două luni mai târziu, pe măsură ce Fed împrumută cu mult mai mult decât în programele de salvare prestabilite, fără să aibă nevoie de aprobarea Congresului, americanii nu ştiu unde se duc banii lor sau ce garanţii obţin în schimbul împrumuturilor acordate, remarcă Bloomberg.

Lipsa de transparenţă a fost criticată aspru de majoritatea specialiştilor de pe piaţă. Agenţia de ştiri Bloomberg a cerut detalii despre împrumuturile FED, conform legislaţiei americane, dar în lipsa unui răspuns a intentat un proces pe 7 noiembrie.

Printre cei care susţin transparenţa este şi miliardarul Ted Forstmann, partener al Forstmann Little & Co. din New York.

Împrumuturile Fed sunt importante deoarece au intervenit pe planul de salvare ce includea cele 700 miliarde de dolari , conform actului Troubled Asset Relief Program (TARP). Programul TARP a fost folosit până acum pentru a cumpăra acţiuni preferenţiale şi pentru a menţine băncile la linia de plutire în timp ce piaţa era îngheţată, în vreme ce banii de la Fed vin pe programe colaterale.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudenÈ›ialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

DeÈ™i economia țării este dependentă de finanÈ›area pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanÈ›ii băncilor spun că populismul unor politicieni È™i instituÈ›ii reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori È™i instituÈ›iile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitaÈ›i Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) È™i Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

 



 

Ultimele Comentarii