TEHNOLOGII BANCARE | Ultima Ora

Erste Bank vinde operatiunile de acceptare a platilor cu cardul catre Global Payments si Caixa Bank

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-07-28 10:01

Erste Group Bank AG (Erste Group) anunță că a încheiat un acord cu Global Payments Inc., unul dintre principalii furnizori de soluţii de tehnologii de plată din lume, în vederea înființării unui joint venture care să furnizeze servicii de acceptare şi procesare a plăţilor pentru comercianţii din Republica Cehă, România și Slovacia.

"În urma finalizării tranzacției și obţinerii aprobărilor oficiale, Erste Group va vinde 51% din operațiunile de acceptare a plăţilor cu cardul la comercianţi din cele trei ţări către Global Payments, pentru 29,94 milioane euro, ceea ce va duce la formarea unui joint venture în care Erste Group va deține 49% din acțiuni.

În plus, cele două companii au semnat un acord cu Caixa Bank, cea mai mare bancă de retail din Spania și unul dintre principalii acționari ai Erste Group, prin care CaixaBank va deține o cotă din joint venture în baza parteneriatului său strategic cu Global Payments Inc.

Cu ocazia semnării acordului-cadru, oficialii companiilor implicate au declarat:

„Clienții noștri se așteaptă ca banca lor acceptatoare să le ofere tehnologii inovatoare, o mai bună accesibilitate a serviciilor, costuri competitive per tranzacție și un management al informațiilor la cel mai înalt nivel. Unindu-ne forțele cu două companii puternice, specializate în acest domeniu, vom pune mai mult accentul pe activitatea de acceptare, iar calitatea serviciilor pe care le oferim comercianților din Europa Centrală şi de Est (ECE) va crește. Tranzacția reprezintă un pas important pentru Erste Group în ECE și ne așteptăm să genereze o creștere suplimentară a segmentului de plăți”, a declarat Peter Bosek, membru al conducerii executive a Erste Group, responsabil pentru retail.

„Suntem încântați să încheiem acest parteneriat cu CaixaBank și Erste Group,” a menţionat Jeff Sloan, CEO al Global Payments. „Acest joint venture ne va permite să diversificăm semnificativ reţeaua noastră de distribuție directă în Europa împreună cu parteneri financiari de top, să ne extindem capacitatea de a furniza servicii clienților multinaționali din zona europeană comună de plăți și să punem oferta noastră globală de produse și servicii la dispoziţia comercianților care beneficiază de serviciile de acceptare Erste Group Bank. Parteneriatul creează premisele unei creșteri accelerate a activităţii noastre în Europa, într-un moment favorabil pentru regiune”.

„Prin acest joint venture, CaixaBank își va consolida prezenţa la nivel global, valorificând două dintre principalele sale atuuri: capacitatea de inovație tehnologică, recunoscută la nivel global și colaborarea cu parteneri internaționali precum Global Payments și Erste Group Bank“, a declarat Gonzalo Gortázar, director executiv al CaixaBank.

Tranzacția ar urma să fie finalizată în T4 2015. Noua entitate creată în urma acestui joint venture va avea sediul în Praga, Republica Cehă și va deține birouri de vânzări în întreaga regiune ECE.

Despre Global Payments

Global Payments Inc. (NYSE: GPN) este unul dintre principalii furnizori de soluţii de tehnologii de plată din lume care oferă soluții inovatoare bazate pe nevoile clienților la nivel global. Parteneriatele noastre, tehnologiile și experiența angajaților ne ajută să oferim o gamă largă de produse și servicii care permit clienților noștri să accepte toate tipurile de plăţi printr-o gamă largă de canale de distribuție în numeroase piețe din întreaga lume.

Cu sediul în Atlanta, Georgia și peste 4.300 de angajați în întreaga lume, Global Payments este o companie inclusă în clasamentul Fortune 1000, cu parteneri și comercianți în 29 de țări din America de Nord, Europa, regiunea Asia-Pacific și Brazilia. Pentru mai multe informații despre Global Payments, brandul Service. Driven.Commerce și tehnologiile noastre, vizitați www.globalpaymentsinc.com.

Despre CaixaBank

CaixaBank este principala bancă din Spania în funcție de cota de piață și printre cele mai mari 10 bănci din zona euro în funcție de capitalizare. Activitățile CaixaBank variază de la retail banking în Spania și asigurări, la un portofoliu bancar internațional și active industriale și imobiliare. Cu o vechime de peste 100 de ani, este deținută în majoritate de Fundația Bancară „la Caixa”. CaixaBank, cu Isidro Fainé în calitate de președinte și Gonzalo Gortázar director executiv, are cel mai extins portofoliu de clienți din Spania (14 milioane de clienți în martie 2015); 293 miliarde euro fonduri ale clienților și credite acordate acestora în valoare de 212 miliarde euro. Banca are cea mai extinsă prezență din Spania, cu 5.438 sucursale și cea mai vastă rețea de ATM-uri, 9.683.

În Spania, are peste 14 milioane de carduri în circulație și o cotă de piață de 22,7%. CaixaBank a fost prima bancă din Spania care a introdus tehnologia de plată contactless, având acum peste 4 milioane de carduri contactless în circulație și peste 200.000 de POS-uri contactless. [Banca are o cotă de piață de 25,8% pe segmentul de servicii pentru comercianți.]

Pe lângă prezența sa puternică, CaixaBank este lider pe segmentul online banking, cu 4,5 milioane de clienți activi și 2,5 milioane de clienți activi ai serviciului de mobile banking, reprezentând 22% din totalul tranzacțiilor bancare mobile. Banca are, de asemenea, 70 de aplicații disponibile care au fost descărcate de peste 11 milioane de ori.

Despre Erste Group

Erste Group este principalul furnizor de servicii financiare din estul UE. Aproximativ 46.000 de angajaţi deservesc 16,2 milioane de clienţi în peste 2.700 de agenţii din 7 ţări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia, Serbia). Grupul are peste 11 milioane de carduri active în Austria şi Europa Centrală şi de Est şi a înregistrat o creştere de patru ori a numărului de tranzacţii contactless procesate în 2014 în comparaţie cu anul precedent, până la 123 milioane de tranzacţii. La finalul primului trimestru din 2015, Erste Group a înregistrat un profit net de 225,8 milioane euro, iar totalul activelor deținute se situa la 202,6 miliarde euro. Capitalul comun de rangul 1 (Basel III, implementat integral) s-a situat la 10.5%.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Taxa de pod Fetesti (peaj) si vinieta de Ungaria (huvinieta) se pot cumpara si din aplicatia CEC Bank

• CEC Bank oferă totodată clienților săi posibilitatea să își actualizeze adresa de e-mail folosită în relația cu banca, direct din CEC app  CEC Bank oferă clienților săi, începând din această lună, posibilitatea detalii

 



 

Ultimele Comentarii