BANCI | Ultima Ora

Erste Bank este interesata de preluarea unei banci grecesti din Romania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-08-07 15:53

Erste Bank este interesata de preluarea uneia dintre cele patru banci grecesti din Romania, in cazul in care acestea vor fi scoase la vanzare, cu toate ca seful bancii-mama a BCR, Andreas Treichl, spune ca nu are niciun interes sa mentina BCR pe primul loc in topul bancilor romanesti dupa active.

„Nu as spune nu, in cazul in care vreo banca greceasca va fi scoasa la vanzare. Deocamdata insa, nu am primit nicio oferta, sunt doar zvonuri privind vanzarea bancilor grecesti”, a spus Andreas Treichl, seful Erste Bank, actionarul majoritar al BCR, in cadrul unei conferinte de presa la Viena.

BCR a pierdul costant cota de piata in ultimii ani, din cauza reducerii volumului de credite in euro, dar mai ales ca efect al curateniei bilantului de creditele neperformante, insa ramane in continuare pe primul loc in topul bancilor, cu o cota de piata de 16,2% la finalul lui 2014 si active de 59 miliarde lei, majorate la 61,5 miliarde lei la jumatatea acestui an.

Pe locul doi este BRD, cu active de 45,1 miliarde lei in decembrie 2014, in urcare la 47 miliarde lei la jumatatea anului, iar pe trei este Banca Transilvania (BT), cu active de 35,6 miliarde lei, dar care a preluat recent Volksbank, care avea active de 12,3 miliarde lei, ceea ce inseamna ca BT va deveni a doua banca romaneasca dupa finalizarea preluarii, cu active de peste 48 miliarde lei.

Intrebat daca nu-i este frica de faptul ca BCR ar putea pierde pozitia de lider al bancilor romanesti in favoarea Bancii Transilvania, seful Erste Bank a adoptat o pozitie defensiva, incercand sa diminueze importanta clasamentului bancilor in functie de active.

Topul bancilor in functie de valoarea activelor e ceva de moda veche, din anii 60-70, de aceea nu avem niciun interes sa fim cea mai mare banca in functie de active, pentru ca nu inseamna nimic. Mai degraba vreau sa fiu cea mai buna banca pentru clienti si cea mai mare banca dupa numarul de clienti, iar in aceasta privinta nu-mi fac griji pentru BCR, daca facem o treaba buna”, a spus Treichl.

El a mentionat ca BCR si-a majorat volumul de credite cu 2,6 miliarde in primele 6 luni, dar activele totale nu au crescut, pentru ca banca si-a redus activele financiare.

Insa conform datelor publicate de BCR, stocul de credite a ramas nemodificat in prima jumatate a anului, la 32,5 miliarde lei, cu 3,1 miliarde lei mai putine decat in iunie 2014, cand erau de 35,6 miliarde lei.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii