BANCI | Opinie

E normal ca Romania, nu Ungaria, sa cumpere Banca Romaneasca

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-12-23 06:52

Nu e firesc ca statul roman, nu Ungaria, care controleaza OTP Bank, sa cumpere Banca Romaneasca?

Nefiresti sunt intrebarile care pun la indoiala aceasta tranzactie.

Normal ar fi fost ca pentru Banca Romaneasca sa se bata in primul rand bancile private, dar daca nu s-au inghesuit, iar OTP Bank nu a respectat conditiile cerute de BNR, atunci statul roman poate profita pentru a face o investitie buna intr-o noua banca.

Statul ar avea un argument important pentru aceasta investitie: intermedierea financiara este scazuta in tara noastra, cea mai mica din Europa, ceea ce inseamna ca romanii au mare nevoie de servicii financiare.

In plus, o noua banca a statului ar mai echilibra pozitia puternica a bancilor private inclinate sa obtina castiguri cat mai mari, neglijand alte lucruri importante, precum cresterea gradului de intermediere financiara, dezvoltarea antreprenoriatului, sustinerea claselor sociale defavorizate si a zonelor mai putin dezvoltate ale Romaniei.

Un semn de intrebare ar putea fi pus in dreptul modului in care va fi condusa o noua banca de stat, insa Banca Nationala a Romaniei (BNR) a raspuns bine, cel putin in ultimul timp, in privinta supravegherii celeilalte banci mari de stat, CEC Bank, pe care nu a lasat-o purtata de vartejurile politice si a impus la conducerea sa profesionisti, nu politicieni.

La fel ar trebui sa se intample si cu Banca Romaneasca, motiv pentru care a aprobat preluarea acesteia de Eximbank.

Noul guvern liberal ar trebui sa treaca peste orgoliul de a confirma o tranzactie pusa la cale de fostul guvern PSD, daca interesele nationale primeaza.

 

Taguri: Banca Nationala a Romaniei (BNR)  OTP Bank  Banca Romaneasca  Eximbank  

Comentarii

RADULESCU MARCEL
BNR este foarte priceputa....
...in manipulare! A futut un sistem financiar bun pentru cetateni (sistemul bauspar) pentru a nasi o investitie a statului, cu banii proveniti din furtul primelor de stat ale clientilor bpl si implicit pentru a face un cadou frumos statului grec, actionarul majoritar al Bancii Romanesti! Buna strategie, n-am ce zice, mari specialisti la BNR in frunte cu mai marele lor!



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



Banca Transilvania implineste 30 de ani

Mesaj top management BT, 16 februarie 2024 Banca Transilvania: Sunt 30 de ani de când creștem în România și de când vedem România crescând Astăzi este ziua Băncii Transilvania. Orice aniversare ne duce cu detalii

De cand si cat de mult ar putea sa scada dobanzile in 2024?

Diminuarea inflatiei ridica intrebarea cu privire la momentul in care ar putea sa inceapa sa scada si dobanda de referinta stabilita de Banca Nationala a Romaniei (BNR) si implicit cele la credite si depozite. Discutiile privind scaderea dobanzii BNR ar putea detalii

Ce responsabilitate au bancile in cazul fraudelor online?

„Am fost victima unei fraude prin Neocapital și mi s-au furat sume importante prin transfer online neautorizat de mine”, ne-a scris un cititor. „Sint grupuri organizate, iar băncile nu au sisteme de securizare eficienta a conturilor detalii

Creditele ipotecare ar putea creste in 2024, estimeaza Banca Transilvania

Banca Transilvania se asteapa ca cererea de credite ipotecare sa creasca in 2024, datorita reducerii dobanzilor si a unei oferte de preturi mai accesibile pe piata rezidentiala, conform declaratiilor directorului bancii, Omer Tetik. ”Creșterea detalii

 



 

Ultimele Comentarii