BANCI | Stirea Zilei

Dobanzile pentru un descoperit de card (overdraft) variaza intre 10% si 17%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-04-13 01:47

Dobanzile pentru un credit tip descoperit de card/cont (overdraft) practicate de un numar de 10 dintre cele mai importante banci variaza intre 10% si aproape 17% pe an, conform topului realizat de Bancherul.ro, pe baza informatiilor publicate de banci.

Cea mai mica dobanda pentru un overdraft o gasim la CEC Bank - 9,59%, de tip variabila, formata dintr-o marja fixa a bancii, de 7,92%, la care se adauga Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor (IRCC), in prezent 1,67%, dar care se modifica o data la trei luni.

O singura banca dintre cele 10 luate in calcul, si anume Banca Transilvania, are o dobanda fixa pentru un overdraft, pe toata perioada acestuia, in prezent de 14%, restul bancilor recurgand la dobanda variabila, care se schimba odata cu IRCC.

BCR este banca la care un descoperit de card are cea mai mare dobanda comparativ cu restul bancilor 15,66%, iar DAE (Dobanda Anuala Efectiva), indicatorul pentru costul total al unui imprumut, ajunge la 16,83%.

Dobanda medie a celor 10 credite luate in calcul este 11,70%, neschimbata in ultimele doua luni.

Ce este un overdraft si cum se utilizeaza

Descoperitul de cont (overdraftul) este un credit acordat pe baza cardului de salariu, care poate valora in medie sase salarii, dar poate ajunge si la noua salarii la CEC Bank.

Valoarea maxima a limitei de credit care poate fi utilizata variaza intre 20.000 de lei la Banca Romaneasca, Libra Bank, OTP Bank si 60.000 de lei la CEC Bank.

Descoperitul de cont se utilizeaza ca un card de credit, adica se plateste dobanda doar pentru sumele utilizate din limita de credit, iar lunar trebuie platita doar dobanda si o parte din creditul utilizat, in jurul a 5%, in timp sumele imprumutate integral sa fie rambursate oricand pe parcursul unui an.

Sumele rambursate pot fi din nou utilizate oricand, pe parcursul valabilitatii overdraftului, de regula un an, dupa care se reinnoieste.

Dobanda se calculeaza zilnic la suma utilizata din limita creditului acordat si trebuie achitata in ultima zi din luna.

Comisioanele pentru utilizarea cardului

Si comisioanele pentru utilizarea cardului pe care se afla descoperitul de cont difera destul de mult, de la o banca la alta.
De exemplu, pentru retragerea banilor de pe card, o singura banca, CEC Bank, nu percepe comision, indiferent de bancomatul de la care se retrag bani.

Alte trei banci (Banca Transilvania-BT, BCR si Libra Bank) nu au comisioane daca retragerea banilor are loc la propriile bancomate.

Daca banii sunt retrasi la bancomatele altor banci din tara sau tarile UE, comisioanele variaza intre 5 lei la ING Bank si 1,5%, minim 7 lei la Unicredit. (vezi foto)

Taguri: UniCredit Bank  comisioane card  overdraft  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  descoperit de cont  Garanti BBVA  CEC Bank  comisioane cont bancar  Banca Romaneasca  descoperit de card  banca  carduri de debit  Libra Internet Bank  topuri banci  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

Revolut isi obliga clientii sa plateasca credite facute prin fraude online

„Acești escroci de la Neocapital nu numai ca m-au pacalit sa le transfer foarte mulți bani, dar au inițiat și un credit de nevoi personale direct din aplicația Revolut iar eu acum trebuie sa plătesc rate pentru acest credit”, se plange un cititor, la detalii

 



 

Ultimele Comentarii