BANCI | Interviu

Directorul FMI: economia mondiala isi va relua ritmul de crestere la sfarsitul lui 2009 sau inceputul lui 2010

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-12-15 16:34

Directorul Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, estimează că economia mondială îşi va relua ritmul de creştere la sfârşitul lui 2009 sau începutul lui 2010, după ce va traversa anul acesta o periodă foarte dificilă, relatează Reuters.

Strauss-Kahn a spus că FMI va revizui în jos, în ianuarie, estimările privind creşterea economică mondială din 2009.

"Anul viitor va fi unul foarte dificil, iar cifrele din ianuarie vor fi mai slabe decât cele publicate anterior", a spus şeful FMI, la o conferinţă despre relaţiile dintre Spania şi FMI.

"Vestea bună, cu unele excepţii, poate că multe, este că la sfârşitul lui 2009 sau începutul lui 2010 estimările arată că va începe o recuperare, dar vor exista încă multe riscuri", a adăugat Strauss-Kahn.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) revizuise în scădere, în octombrie, estimarea privind creşterea economică mondială din 2008, la 3,9%, comparativ cu cea anterioară de 4,1% şi estimase că presiunile inflaţioniste se vor tempera în 2009.

Astfel, estimările privind 2009 arătau o creştere economică de 3%, comparativ cu 3,9%, cât fusese anunţat anterior.


Raportul FMI cu privire la "perspectivele economice mondiale", publicat cu câteva zile înaintea reuniunii de toamnă a Fondului, arăta că "economia internaţională intră într-o perioadă de turbulenţe majore şi trebuie să facă faţă şocului financiar cel mai periculos cu care se confruntă pieţele lumii dezvoltate, din 1930 încoace".

"Potrivit estimărilor noastre, creşterea economică mondială ar trebui să se tempereze semnificativ în 2008, iar o reluare modestă a unui ritm mai alert nu va începe decât mai târziu în 2009", potrivit raportului.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

DeÈ™i economia țării este dependentă de finanÈ›area pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanÈ›ii băncilor spun că populismul unor politicieni È™i instituÈ›ii reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori È™i instituÈ›iile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitaÈ›i Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) È™i Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

Banca Transilvania despre taxa pe cifra de afaceri: nu vrem sa facem clientilor ceea ce ni s-a facut noua

Banca Transilvania spune ca nu va transfera clientilor taxa de 2% pe cifra de afaceri impusa de Guvern in 2024 si 2025 si 1% din 2026. „In niciun caz nu dorim să creÈ™tem preÈ›urile sau marjele clienÈ›ilor existenÈ›i. Deci, nu vrem să facem ceea ce detalii

 



 

Ultimele Comentarii