BANCI | Interviu

Detalii despre oferta Piraeus Bank de reducere a ratelor la creditele in CHF si euro in medie cu 13%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-10-08 10:23

Piraeus Bank a anuntat ca incepand de saptamana viitoare, mai exact de luni, 12 octombrie, isi invita clientii cu credite imobiliare in franci elvetieni (CHF) si euro in unitatile bancii pentru le reduce dobanda, astfel incat ratele lunare scad in medie cu 13%, in functie de tipul creditului. 

"Oferta presupune o dobanda variabila cu marja fixa pe toata durata creditului de 4.4%, la care se adauga indicele de referinta aferent monedei creditului, revizuibil la 3 luni. Nu vor exista comisioane/taxe initiale sau periodice legate de credit pentru aceasta noua oferta. De asemenea, Piraeus Bank Romania va suporta costurile notariale si orice alte costuri legate de inregistrarea garantiilor", a anuntat banca.

Piraeus Bank ne-a oferit acum cateva detalii cu privire la aceasta oferta:

- Cati clienti cu credite cu garantii imobiliare are Piraeus? Cati in CHF si cati in euro?

Numarul de credite cu garantie imobiliara in EUR si CHF este de 6.627. 48% dintre acestea sunt in CHF. Datele sunt cele valabile la sfarsitul lunii august 2015.

- Care este dobanda medie in prezent la creditele in CHF? Dar la cele in euro?

Marja medie pentru creditele cu garantie imobiliara in EUR si CHF eligibile pentru oferta propusa de Piraeus Bank este de 6.3%.

- Care este valoarea creditelor in CHF? Dar a celor in euro?

- Soldul creditelor cu garantie imobiliara in EUR si CHF este de 391 milioane EUR. 61% dintre acestea sunt in CHF. Datele sunt cele valabile la sfarsitul lunii august 2015.

- Oferta presupune reevaloarea garantiilor imobiliare? Ce se intampla daca valoarea garantiilor este mai mica decat a ratei LTV?

- Reevaluarea garantiilor este facuta periodic de catre banca, in conformitate cu cerintele de reglementare in vigoare. Nu se vor solicita garantii suplimentare clientilor care doresc sa beneficieze de aceasta oferta si nici nu se vor percepe costuri legate de inregistrarea garantiilor.

- De ce nu se face o oferta de conversie a creditelor in CHF?

Asa cum am mentionat in numeroase randuri, Piraeus Bank a oferit si va oferi in continuare clientilor, la solicitarea acestora, conversia creditelor in moneda de incasare a veniturilor, analizand fiecare caz in parte si propunand solutii care sa fie un real ajutor pentru cei care solicita acest lucru. Oferta pe care o propunem acum a rezultat din experienta cazurilor individuale implementate de la inceputul acestui an, pentru clientii nostri cu credite in valuta care s-au confruntat cu dificultati in rambursarea datoriilor. De aceea, am ales sa sustinem o solutie care sa aiba impact pentru un numar cat mai mare de clienti si sa asigure o reducere in medie cu 13% a ratelor lunare de plata.

Comentarii

Alex
oferta de conversie a creditelor in CHF - Piraeus Bank
La ultima intrebare din articol "De ce nu se face o oferta de conversie a creditelor in CHF?", Piraeus Bank raspunde pompos ca "oferta pe care o propunem acum a rezultat din experienta cazurilor individuale implementate de la inceputul acestui an", fara sa mentioneze nimic de o impartire a poverii sau despre un discount. Sa lamurim cateva lucruri: 1. Piraeus Bank incearca acum sa-si alinieze marjele din toate contractele la valori de 4.4%. Exista credite care azi au marje la ei peste aceasta valore iar prin diminuarea marjei, clientului ii vor reduce rata echivalenta in lei. INSA: nu-l vor feri de riscul valutar, ii vor baga sub nas un nou contract cu care banca va incerca sa scape de prezentele abuzuri ale contractului in derulare si astfel sa scape de instata. Cei care au deja marja sub 4.4% nu vor fi deloc avantajati, noul contract va avea un nou scadentar si din nou clientul va platii in primi ani in proportie covarsitoare DOBANDA catre banca. 2. Banca NU pomeneste nimic de impartirea poverii (a riscului valutar) sau de vre-un disount!!! Banca a efectuat astfel de conversii cu aplicarea discountului incepand inca din 2009 (asa cum a afirmat directorul Direcţiei de Supraveghere din cadrul BNR Nicolae Cinteză in ziarul BURSA din 10.08.2015 http://www.bursa.ro/?s=banci_asigurari&articol=275953). CATRE CINE A ACORDA PIRAEUS BANK CONVERSII CU DISCOUNT??? Cu sigurana nu catre oameni de rand, probabil catre VIP-uri politice precum creditul de la BRD al d-nei Udrea ... . Pe noi trebuie sa ne chinuie si sa ne fure in continuare. Banca trebuie sa-si asume creditarea aceasta SCRIPTICA in CHF si sa ofere conversia la cursul din ziua contractarii sau macar conversia creditului in lei la conditiile in lei din ziua contractarii (INCLUSIV DOBANDA)!



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

Deși economia țării este dependentă de finanțarea pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanții băncilor spun că populismul unor politicieni și instituții reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori și instituțiile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitați Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) și Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

Banca Transilvania despre taxa pe cifra de afaceri: nu vrem sa facem clientilor ceea ce ni s-a facut noua

Banca Transilvania spune ca nu va transfera clientilor taxa de 2% pe cifra de afaceri impusa de Guvern in 2024 si 2025 si 1% din 2026. „In niciun caz nu dorim să creștem prețurile sau marjele clienților existenți. Deci, nu vrem să facem ceea ce detalii

 



 

Ultimele Comentarii