ASIGURARI | Ultima Ora

Decizii adoptate de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF)

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-11-12 11:17

Decizii adoptate de către Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (comunicat de presa al ASF):

Consiliul ASF a audiat, în cadrul şedinţei din 11 noiembrie 2015, o informare privind Planul de acţiune elaborat de Comisia Europeană referitor la Uniunea Pieţelor de Capital şi Lista preliminară a barierelor de natură să afecteze libera circulaţie a capitalurilor. Grupul de lucru constituit la nivelul ASF va coopera cu reprezentanți ai BNR, ai Ministerului Finanțelor Publice și ai Ministerului Justiției, pe zonele de competență comună, în vederea coordonării efortului național de transpunere în practică a Planului de acțiune aferent Uniunii Pieței de Capital.

Totodată, membrii Consiliului au fost informați cu privire la raportul de activitate al Fondului de Garantare a Asiguraților, în perioada 01.09.2015 - 30.10.2015, fiind prezentat stadiul măsurilor întreprinse pentru gestionarea situaţiei societăţii ASTRA în ceea ce priveşte preluarea evidenţelor contractelor de asigurare şi a dosarelor de daună, derularea activităţilor de constatare şi evaluare, înregistrarea cererilor de deschidere a dosarelor de daună, precum şi alte aspecte care ţin de dezvoltarea capacităţii instituţionale a Fondului.

Au fost aprobate, de asemenea, principalele direcţii de acţiune ale strategiei de educație financiară a ASF pentru perioada 2015-2018.

A fost aprobată numirea unor persoane în poziţii de conducere sau poziţii cheie în structura unor societăţi de asigurare. Au fost aprobate modificări ale actelor constitutive în cazul a trei brokeri, ca urmare a majorării capitalului social și a cesionării de acțiuni. Consiliul ASF a aprobat operațiunile de majorări de capital social în cazul a nouă brokeri de asigurare.

Consiliul ASF a aprobat autorizarea definitivă a fuziunii Fondului de Pensii Facultative EUREKO CONFORT, în calitate de fond absorbit, administrat de EUREKO Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative SA, cu Fondul de Pensii Facultative AEGON ESENȚIAL, în calitate de fond absorbant, administrat de AEGON PENSII Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private SA.

În cadrul ședinței au fost propuşi pentru avizare şi reavizare 28 agenţi în vederea desfăşurării activităţilor de marketing pentru fonduri de pensii, fiind retrase avizele pentru alţi 12 agenţi de marketing. 

Consiliul ASF se întrunește în fiecare săptămână pentru a decide asupra măsurilor care trebuie adoptate pentru buna funcţionare şi pentru supravegherea eficientă a pieţelor financiare non-bancare, a participanţilor şi operaţiunilor pe aceste pieţe.              

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Taxa de pod Fetesti (peaj) si vinieta de Ungaria (huvinieta) se pot cumpara si din aplicatia CEC Bank

• CEC Bank oferă totodată clienților săi posibilitatea să își actualizeze adresa de e-mail folosită în relația cu banca, direct din CEC app  CEC Bank oferă clienților săi, începând din această lună, posibilitatea detalii

Din aplicatia BT Pay s-au deschis 10.000 de conturi in 2 luni

Peste 10.000 de persoane au devenit clienți ai Băncii Transilvania în decurs de două luni fără a fi necesar niciun drum la bancă, doar folosind aplicația BT Pay pentru deschiderea contului curent, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Opțiunea Deschidere de cont detalii

 



 

Ultimele Comentarii