ASIGURARI | Ultima Ora

Decizii adoptate de ASF: s-a aprobat planul de redresare financiara a firmei de asigurari Euroins, in termen de 1 an

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-11-19 18:40

Deciziile Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară (comunicat de presa):

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, Raportul de sinteză a analizei rezultatelor exerciţiului BSRE prin intermediul căruia au fost evaluate activele bilanțiere pentru 21 de societăți de asigurare (acest subiect va fi tratat în cadrul unui comunicat de presă separat).

A fost aprobat planul de redresare financiară, pe termen de un an, a societăţii EUROINS ROMÂNIA ASIGURARE -REASIGURARE S.A. Acesta cuprinde un pachet de măsuri ce include și două majorări de capital în valoare totală de 400 de milioane de lei: 200 de milioane de lei până la data de 31 decembrie 2015 (operațiune pentru care societatea a depus, în luna octombrie 2015, documentația la ORC), respectiv 200 de milioane de lei în semestrul II 2016.

A fost aprobată Norma pentru aprobarea Reglementărilor contabile privind situațiile financiare anuale și situațiile financiare anuale consolidate, aplicabile entităților autorizate, reglementate și supravegheate de ASF din Sectorul Instrumentelor și Investițiilor Financiare.

Consiliul ASF a aprobat Proiectul de Normă privind aprobarea Reglementărilor contabile privind situațiile financiare anuale individuale şi consolidate aplicabile societăţilor de asigurare/reasigurare în vederea consultării publice şi transmiterii la M.A.E. şi la M.F.P. pentru solicitarea avizului legal.

A fost aprobat Regulamentul privind organizarea și funcționarea Entității de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul financiar nebancar. Acesta va fi pus în consultare publică pentru o perioadă de 10 zile pe www.asfromania.ro.

În cadrul şedinţei Consiliului a fost aprobat Raportul de Evaluare Actuarială a fondurilor de pensii administrate privat.

A fost aprobată semnarea, în cadrul reuniunii Consiliului Supraveghetorilor EIOPA ce se va desfăşura la începutul lunii decembrie 2015, a Acordurilor de Coordonare pentru grupurile Sogecap, Groupama, Metlife, Ethniki, ERB Eurolife şi Gothaer. A fost aprobată finalizarea demersurilor de semnare a Acordului de Coordonare pentru grupul Axa.

Au fost aprobate modificarea actelor constitutive în cazul unor societăți și brokeri de asigurare, precum și numirea unor persoane în poziţii de conducere sau poziţii cheie în structura unor societăţi de asigurare. Consiliul ASF a aprobat și majorarea capitalului social în cazul a 17 brokeri de asigurare.

În cadrul ședinței au fost propuşi pentru avizare şi reavizare 68 de agenţi în vederea desfăşurării activităţilor de marketing pentru fonduri de pensii, fiind retrase avizele pentru alţi 120 agenţi de marketing. 

Consiliul ASF se întrunește în fiecare săptămână pentru a decide asupra măsurilor care trebuie adoptate pentru buna funcţionare şi pentru supravegherea eficientă a pieţelor financiare non-bancare, a participanţilor şi operaţiunilor pe aceste pieţe.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Taxa de pod Fetesti (peaj) si vinieta de Ungaria (huvinieta) se pot cumpara si din aplicatia CEC Bank

• CEC Bank oferă totodată clienților săi posibilitatea să își actualizeze adresa de e-mail folosită în relația cu banca, direct din CEC app  CEC Bank oferă clienților săi, începând din această lună, posibilitatea detalii

 



 

Ultimele Comentarii