BANCI | Interviu

Dana Demetrian, BRD: Cardurile clasice vor fi inlocuite treptat cu cardurile contactless

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-05-24 10:09

Dana Demetrian, directorul executiv al polului de administrare generala a retelei BRD, apreciaza ca in circa doi ani actualele carduri bancare vor fi inlocuite cu altele noi, tip contactless, cu care se pot efectua si plati de mica valoare, fara introducerea codului PIN, la benzinarii, micile magazine, pentru plata biletelor de autobuz, metrou, teatre, cinema etc.

"Tendinta este de se reduce valoarea unei plati efectuate cu cardul, iar noua tehnologie contactless faciliteaza acest lucru", a spus Dana Demetrian, in cadrul conferintei de presa prin care BRD a anuntat lansarea unui card tip contactless in parteneriat cu RATB, dedicat platii calatoriei cu autobuzul sau metroul.

BRD are un portofoliu de 2,2 milioane de carduri, in jur de 30% dintre acestea fiind detinute de bucuresteni. Dintre acestea, in jur de 15.000 de carduri sunt contactless, un tip original, sub forma de breloc sau stick ce se poate lipi pe portofel sau telefon, fiind astfel la indemana atunci cand platesti. Aceste tipuri de carduri au fost lansate de BRD in urma cu un an, in cadrul unui proiect pilot.

Problema este insa reteaua de acceptare destul de redusa pentru platile contactless, BRD avand in prezent doar 1500 de terminale de acest tip.

Prima regie de transport în cadrul căreia va funcţiona plata contactless prin cardul bancar BRD este RATB.

În curând, soluţia contactless va fi instalată şi în cadrul regiilor locale de transport din Constanţa şi Sibiu.

Începând cu luna iunie, BRD va extinde acceptarea cardurilor contact­less în toate staţiile de metrou din Bucu­reşti, generalizând astfel soluţia tehnică instalată în zece staţii începând din luna decembrie 2010.

Cardurile multifuncţionale vor putea fi încărcate cu abonamente pe una sau mai multe linii de transport la suprafaţă sau pe toate liniile de transport în comun. De asemenea, călătorii pot solicita portofelul electronic, care permite transportul şi pe alte linii decât cele obişnuite, iar în cazul oraşului Bucureşti şi cu metroul sau liniile de autobuze către aeroporturi.

Un card similar a fost lansat săptămâna trecută de BCR, cea mai mare bancă locală după active, care avea un parteneriat mai vechi cu RATB, permiţând încărcarea cardurilor proprietar ale regiei de la bancomatele sale.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

Deși economia țării este dependentă de finanțarea pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanții băncilor spun că populismul unor politicieni și instituții reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori și instituțiile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitați Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) și Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

Banca Transilvania despre taxa pe cifra de afaceri: nu vrem sa facem clientilor ceea ce ni s-a facut noua

Banca Transilvania spune ca nu va transfera clientilor taxa de 2% pe cifra de afaceri impusa de Guvern in 2024 si 2025 si 1% din 2026. „In niciun caz nu dorim să creștem prețurile sau marjele clienților existenți. Deci, nu vrem să facem ceea ce detalii

 



 

Ultimele Comentarii