BANCI | Stirea Zilei

DAE medie la creditele ipotecare a scazut la 5,75%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-03-01 10:29

Dobanda Anuala Efectiva (DAE) pentru un credit ipotecar a scazut in luna februarie 2021 la o medie de 5,75%, de la 5,81% luna anterioara, conform topului realizat de Bancherul.ro care include 28 de tipuri de astfel de imprumuturi, acordate de 16 dintre cele mai mari banci.

DAE este indicatorul pentru costul total al unui imprumut, care include atat dobanda cat si alte comisioane importante, precum cele de acordare a creditului sau de administrare lunara a acestuia.

Clasamentul include doar creditele standard, nu pe cele cu oferte precum incasasarea salariului intr-un cont al bancii sau incheierea unei asigurari de viata.

Care banci au scazut dobanzile

O serie de banci au scazut in aceasta luna dobanzile la creditele ipotecare.

Cea mai importanta modificare a fost operata de Garanti BBVA, care a taiat dobanda cu aproape un punct, de la 5,9% la 4,88%, prin diminuarea marjei fixe care se adauga la IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor).

IRCC se utilizeaza pentru creditele noi in lei cu dobanda variabila si care se modifica o data la trei luni, fiind calculat de Banca Nationala a Romaniei (BNR), pe baza unei formulare care ia in calcul dobanzile pietei interbancare din urma cu doua trimestre.

Garanti BBVA a urcat astfel pe locul sase in topul celor mai mici dobanzi la creditele ipotecare, cu o DAE de 5,28%.

Si Banca Comerciala Romana (BCR) a scazut dobanzile la creditele cu rate fixe in primii cinci si zece ani: de la 5,8% la 5,45% in primii cinci ani si de la 6,2% la 5,85% in primii 10 ani.

In clasamentul dobanzilor fixe pe 5 ani, BCR este pe locul doi, dupa Unicredit (4,99%), clasamentul fiind ocupat in continuare de First Bank (5,92%), Alpha Bank (6,50%), Patria Bank (6,20%) si OTP Bank (6,99%).

BRD, in continuare singura banca la care gasim un credit cu dobanda fixa pe toata perioada de creditare, a prelungit termenele cu dobanzi fixe la creditele cu dobanzi mixe: fixe in prima perioada, variabile ulterior.

Creditul BRD cu dobanda fixa in primii cinci ani are acum o perioda de opt ani, cu o dobanda de 5,47%, iar ulterior variabila formata din marja fixa de 3,11% plus IRCC, in total 5,21%

BRD a introdus si un credit cu dobanda fixa pe 15 ani, cea mai lunga perioada de dobanda dintre cele cu dobanzi mixte, cu o dobanda fixa de 5,79% in cei 15 ani, iar ulterior o marja de 3,33% plus IRCC, respectiv 5,21%.

Si ING Bank a diminuat dobanda fixa pe 7 ani de la 5,8% la 5,59%.

Care sunt creditele ipotecare cu cele mai mici dobanzi

Creditul ipotecar cu cea mai mica dobanda este cel acordat de CEC Bank, cu o dobanda variabila de 4,38%, formata din IRCC si marja fixa de 2,5%, cea mai mica marja dintre toate bancile.

Pe locul doi este creditul cu dobanda variabila acordat de Banca Transilvania, cu o marja fixa de 2,95%, urmat de creditul BCR, cu marja de 3,10%.

DAE la primele trei credite, calculata pentru un imprumut in valoare de 180.000 de lei pe 25 de ani, este intre 5,01% la CEC Bank si 5,11% la BCR, rata lunara este jurul a 960 de lei iar suma totala de rambursar la finalul perioadei de creditare ajunge la aproximativ 350.000 de lei.

Taguri: UniCredit Bank  First Bank  Patria Bank  BRD Groupe Societe Generale  IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor)  credite ipotecare  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  Garanti BBVA  CEC Bank  dobanzi credite  Banca Romaneasca  Idea Bank  Credit Europe Bank  banca  dobanzi credite ipotecare  DAE (Dobanda Anuala Efectiva) credite ipotecare  credite pentru locuinte  credite imobiliare  imprumut  topuri banci  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

Revolut isi obliga clientii sa plateasca credite facute prin fraude online

„Acești escroci de la Neocapital nu numai ca m-au pacalit sa le transfer foarte mulți bani, dar au inițiat și un credit de nevoi personale direct din aplicația Revolut iar eu acum trebuie sa plătesc rate pentru acest credit”, se plange un cititor, la detalii

 



 

Ultimele Comentarii