BANCI | Stirea Zilei

Cursul valutar a inchis ziua la 4,31 lei/euro

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-01-14 17:02

Moneda naţională a pierdut tot avansul câştigat în debutul şedinţei interbancare de miercuri, iar cursul de schimb a închis la 4,31 lei/euro, pe fondul sentimentului negativ indus de scăderile consemnate de valutele din regiune şi al ordinelor speculative lansate spre finalul pieţei locale.

În jurul orei 16:30, euro era transferat pentru 4,3050-4,31 lei, cu şase bani peste paritatea de la închiderea de marţi, când moneda unică europeană a fost cotată la 4,2450 - 4,2490 lei.

"Moneda naţională a pierdut teren în a doua parte a zilei, pe fondul unor ordine speculative şi în ton cu evoluţia valutelor din regiune, care au înregistrat aceleaşi mişcări ca ale leului", a spus un dealer, citat de Mediafax.

Leul s-a apreciat la deschiderea şedinţei, primele operaţiuni fiind efectuate la 4,2400 - 4,2450 lei/euro, pentru ca apoi rata de schimb să atingă un minim de 4,2080 lei/euro.

Aprecierea semnificativă din debutul zilei a fost interpretată de unii dealeri ca fiind generată de o posibilă intervenţie indirectă a BNR, iar alţii au apreciat că a fost o continuare a trendului ascendent început marţi, ca o corecţie a pierderilor din ultimele şedinţe.

După ce a atins punctul minim, cursul a revenit peste nivelul de 4,2 lei/euro, iar la jumătatea şedinţei se situa aproape de 4,29 lei/euro.

Cursul publicat miercuri de Banca Naţională a României (BNR), de 4,2772 leieuro, a coborât cu 2,13 bani faţă de recordul stabilit marţi, după trei şedinţe în care referinţa a consemnat maxime istorice.

Rata anunţată, marţi, de BNR, de 4,2985 lei/euro, a reprezentat cea mai mare valoare de la introducerea euro, în cea de-a şaptea şedinţă de depreciere semnificativă a leului de la începutul anului.

Dobânzile afişate miercuri de băncile comerciale au staţionat aproape de cele de marţi. Astfel, randamentele pentru sumele atrase la o zi au fost de 12,24-13,13%, iar ratele pentru depozitele la o săptămână s-au situat la 13,13-14,24%.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii