BANCI | Educatie financiara

Cum pot fi scoasa din Biroul de Credit daca BCR m-a bagat fara sa fiu anuntata?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-02-20 15:23

"Am un credit la BCR si doua luni nu am putut să plătesc, ca am fost in concediu medical, am trimis documente la banca ca sunt bolnava, am sunat ca nu am putut să ma deplasez, am fost sunat si m-au asigurat ca nu voi fi băgata in baza de date ca am si asigurare facuta la credit, dar tot am fost băgata in baza de date, va rog mult sa ma ajutati sa fiu scoasă din baza de date", ne scrie o cititoare a site-ului Reclamatiibanci.ro, dedicat educatiei financiare.

Raspuns:

Stimata doamna,

Am luat legatura cu reprezentantii biroului de presa al BCR, care mi-au precizat urmatoarele: “Inregistrarea la Biroul de Credit se face in conformitate cu prevederile legale in vigoare, pentru restante mai mari de 30 de zile, indiferent de motivul pentru care clientul nu a putut plati ratele.”

Dar daca dumneavoastra spuneti ca cei de la BCR v-au spus ca nu va raporteaza la Biroul de Credit, chiar daca intarziati, inseamna ca ati fost informata gresit, caz in care vina apartine bancii.

Din acest motiv, sfatul meu este sa trimiteti o reclamatie in acest sens la BCR, pentru verificarea problemei si remedierea acesteia, adica sa va scoata din Biroul de Credit.

Oricum, bancile au obligatia, conform legii, sa-si informeze clientii cu cel putin 15 zile inainte de a-i raporta la Biroul de Credit, in caz contrar datele trebuie sterse.

Au existat o serie de cazuri in care Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a descoperit astfel de cazuri si a amendat bancile, impunandu-le sa stearga datele raportate. (vezi aici detalii)

Asadar, daca raportarea la Biroul de Credit nu a fost corecta sau daca nu ati fost informata inainte de a fi raportata, puteti cere bancii stergerea datelor.

Probleme ce banca? Scrie-ne aici!

Taguri: Banca Comerciala Romana (BCR)  Biroul de Credit  BNP Paribas Personal Finance  reclamatie Unicredit  Reclamatiibanci.ro  

Comentarii

Nastase Ionuț
eu
vreau sa fiu sters din birouri de credite cat de repede daca se poate



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Cand bancile promoveaza creditele cu dobanda fixa, tu fii atent(a) la cea variabila!

De ce? Raspunsul e intuitiv: ne aflam intr-o etapa de scadere a dobanzilor, dupa ce acestea au atins un varf de crestere in 2023, din cauza inflatiei. Dobanzile fixe sunt recomandabile intr-o perioada cand nivelul acestora este redus si urmeaza un nou ciclu de detalii

Blocarea profitului din criptomonede in Blockchain este o metoda de frauda online

"Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit bani înainte că mam săturat de minciuni și înșelat, vă mulțumesc de înțelegere și aștept răspuns", intreaba un cititor. "La fel prescriu mai detalii

Geolocalizarea, o masura de protectie impotriva fraudelor luata de ING Bank

ING Bank adopta o masura de protectie impotriva fraudelor online si cu cardul, in premiera pe piata bancara din Romania: geolocalizarea. Prin acest nou serviciu, disponibil in aplicatia Home Bank, ING detecteaza tranzactiile bancare facute de fraudatori, cu detalii

Mama mea de 74 de ani a facut 10 credite la IFN-uri si acum are de platit dobanzi de 4.000 de lei din pensia de 2.300 de lei. Ce pot sa fac?

„Mama mea, in varsta de 74 de ani, cu afectiuni neuronale nediagnosticate legal (pentru ca refuza un control ce ar putea duce la internarea ei, are 9 pisici de crescut) m-a anuntat ca a contractat peste 10 credite de la 10 IFN-uri si are de platit 4.000 de lei pe luna doar dobanzi din detalii

 



 

Ultimele Comentarii