BANCI | Educatie financiara

Cum ne administram eficient banii din conturile bancare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Garanti Bank
2018-08-12 10:42

89% dintre români consideră că economisirea este o plasă de siguranță, potrivit unui studiu IMAS din 2016. Faptul că românii sunt conștienți de adevărul din spatele vorbei populare „bani albi pentru zile negre”, s-a văzut mai ales în ultimii ani, când economiile din bănci ale populației au crescut considerabil.

La finalul lunii iunie 2018, depozitele populației săreau de 187,7 miliarde lei, în creștere cu 11,3% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor Băncii Naționale a României (BNR).

Aproape 42% din această sumă stă în conturi curente (depozite overnight, în terminologia BNR). Practic, românii țin în bănci peste 78,4 miliarde lei, pentru care nu primesc dobândă.

Românii preferă depozitele la termen

58% din totalul banilor pe care îi au românii în bănci reprezintă, însă, depozite la termen – în jur de 109,3 miliarde lei. Dar, doar 17,2% din acești bani sunt plasați în depozite cu o maturitate mai mare de un an, deși la astfel de depozite sunt și dobânzile cele mai mari.

Băncile trebuie să își adapteze, în conformitate cu nevoile clienților, modul în care le oferă acestora informații financiare pentru a le arăta beneficiile economisirii, și a le demonstra că a pune bani deoparte este o acțiune cât se poate de fezabilă, atunci când aleg instrumente de economisire adecvate scopurilor lor.

Depozitele românilor la Garanti Bank, în creștere cu 14% în primele 6 luni ale anului

Economiile deținute de clienții Garanti Bank au crescut în primul semestru din 2018 cu aproape 14%, ajungând la aproape 7,8 miliarde lei.

Nevoile clienților sunt diferite. Unii vor să pună bani deoparte pentru a se bucura de confortul unei protecții financiare suplimentare, pentru situații neprevăzute, alții deoarece își doresc realizarea unor proiecte sau visuri.

Indiferent de motive, angajații băncii sunt pregătiţi să ȋi îndrume pe clienți către cea mai bună metodă de administrare a lichidităților pe care le au.

Cei care fac economii au, de regulă, studii superioare, un venit mediu sau peste medie și o vârstă medie cuprinsă între 45-50 de ani. Din ce în ce mai mulți tineri conștientizează, însă, importanța economisirii, iar mulți dintre ei aleg să-și gestioneze economiile online, pe pe laptop, tabletă sau de pe mobil.

Aproximativ 53% din depozitele Garanti Bank se deschid în sucursală, restul fiind deschise prin Garanti Online, serviciul de Internet Banking al instituției financiare, care a fost relansat în luna aprilie a acestui an. Noua interfață a platformei are un design prietenos și intuitiv.

Pentru a încuraja economisirea, Garanti Bank și-a ajustat dobânzile pentru depozitele la termen, având o ofertă de top în piață. În plus, în cazul Garanti Bank se observă și o evoluție ascendentă a plasamentelor pe termene mai lungi, care au crescut față de acum 2-3 ani, când preferințele erau mai mult pentru depozitele la o lună.

Românii care își doresc, însă, mai multă flexibilitate în gestionarea fondurilor, pot alege să-și deschidă un cont de economii, deoarece pot efectua depuneri și retrageri oricând, fără a aștepta un termen de scadență și fără a pierde dobânda oferită de bancă. Contul de economii Bonus Economus al Garanti Bank este cu adevărat unul avantajos, deoarece oferă un bonus de dobândă suplimentar.

Comentarii

voronca Maria
depre dobînzi
Bună ziua Cît aveti pe lună sau la 6 luni dobîndă oa contul curent .Condiții



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Cand bancile promoveaza creditele cu dobanda fixa, tu fii atent(a) la cea variabila!

De ce? Raspunsul e intuitiv: ne aflam intr-o etapa de scadere a dobanzilor, dupa ce acestea au atins un varf de crestere in 2023, din cauza inflatiei. Dobanzile fixe sunt recomandabile intr-o perioada cand nivelul acestora este redus si urmeaza un nou ciclu de detalii

Blocarea profitului din criptomonede in Blockchain este o metoda de frauda online

"Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit bani înainte că mam săturat de minciuni și înșelat, vă mulțumesc de înțelegere și aștept răspuns", intreaba un cititor. "La fel prescriu mai detalii

Geolocalizarea, o masura de protectie impotriva fraudelor luata de ING Bank

ING Bank adopta o masura de protectie impotriva fraudelor online si cu cardul, in premiera pe piata bancara din Romania: geolocalizarea. Prin acest nou serviciu, disponibil in aplicatia Home Bank, ING detecteaza tranzactiile bancare facute de fraudatori, cu detalii

Mama mea de 74 de ani a facut 10 credite la IFN-uri si acum are de platit dobanzi de 4.000 de lei din pensia de 2.300 de lei. Ce pot sa fac?

„Mama mea, in varsta de 74 de ani, cu afectiuni neuronale nediagnosticate legal (pentru ca refuza un control ce ar putea duce la internarea ei, are 9 pisici de crescut) m-a anuntat ca a contractat peste 10 credite de la 10 IFN-uri si are de platit 4.000 de lei pe luna doar dobanzi din detalii

 



 

Ultimele Comentarii