BANCI | Educatie financiara

Cum ne administram bugetul si cheltuielile cu cardul cu display

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-10-11 21:52

Dupa introducerea cardurilor contactless, MasterCard a lansat anul trecut o noua inovatie in premiera europeana in Romania, si anume cardul cu diplay, lansat de Banca Carpatica si Credit Europe Bank. Un tip de card ce prezinta un avantaj urias pentru consumatori, mai ales in actualele conditii de criza cand controlul bugetului si a cheltuielilor devin tot mai importante.

Cosmin Vladimirescu (foto), country manager pentru România şi Moldova la MasterCard: „Potenţialul acestor carduri este uriaş, pentru că pe display poţi primi informaţii în timp real: fie despre câţi bani ai în cont, fie câte puncte de fidelitate ai acumulat, care a fost ultima tranzacţie sau ultimele trei tranzacţii pe care le-ai făcut, un mesaj promoţional de la bancă sau comerciant. Ai introdus cardul în POS şi-ţi spune că ai 10% reducere.”

Cardul cu display face parte, de fapt, dintr-un pachet mult mai amplu de servicii, denumit „inControl”, pe care MasterCard vrea să-l aduca pe piaţa din România, acum fiind în faza de pilot în mai multe ţări.

Cosmin Vladimirescu: “Ceea ce vrem să facem este să dăm cât mai multă putere consumatorului, să îi aducem informaţiile cât mai aproape şi să-l lăsăm pe el să decidă vis-a-vis de modul în care se efectuează tranzacţia. Prin aceasta platforma poţi să setezi nişte planuri de tranzacţionare: de exemplu cardul cu display te poate atenţiona atunci când ţi-ai depăşit bugetul prestabilit la începutul lunii pentru cheltuieli. Tu ştii că ai un salariu de 2.000 de lei iar la începutul lunii îţi propui să cheltuieşti la supermarket un sfert din banii pe care-i ai pe card. Şi atunci fiecare tranzacţie la categoria de comercianţi din segmentul supermarket este contorizată, iar sumele sunt adunate, astfel încât în clipa în care ai ajuns la 25% din banii pe care-i aveai la începutul lunii, primeşti un mesaj de avertizare pe display.”

Aşadar, adauga seful MasterCard, serviciul nu numai că îţi spune câţi bani ai pe card, dar îţi arata şi câţi bani ai cheltuit la restaurant, benzinarie, supermarket sau în alt loc.

Pe lângă asta, celelalte produse din pachetul inControl pot să-ţi dea de exemplu puterea de a lua decizii vis-a-vis de locul în care se desfăşoară tranzacţia sau de suma maximă pentru autorizarea unei tranzacţii.

„De exemplu, eu ştiu că nu fac tranzacţii decât în România şi ies o dată pe an în concediu afară. În acest caz, pot să-mi setez, din sistemul MasterCard, printr-un cont ce poate fi accesat de oriunde, de oricând, de pe telefonul mobil sau de pe calculator, nişte excepţii: cardul meu nu poate fi folosit în afara ţării decât în intervalul în care sunt în concediu, decât în ţara respectivă. Noi urmărim toate tranzacţiile şi le putem rejecta pe cele care ies din criteriile stabilite de consumator”, precizeaza Cosmin Vladimirescu.

“Aceasta reprezinta si o măsura de prevenţie a fraudelor, care oricum sunt extrem de scăzute în România, suntem mult sub media europeană, ceea ce este însă mai puţin important, pentru că o ştim doar noi şi cei care citesc acest articol. Totuşi sunt mulţi consumatori pentru care securitatea este o grijă. Este ceva în mintea lor care spune „poate nu e atât de sigur, şi dacă mi se întâmplă si mie?”. Pentru aceştia, avem astfel de soluţii. De aceea vrem să aducem cât mai multe servicii în zona lor de confort, ne dorim să se simtă cât mai confortabil plătind cu cardul”, adauga Cosmin Vladimirescu.

Comentarii

FRUMUSELU DORINA
PRESA FINANCIARA
MA INTERESEAZA INFORMATIILE IMPORTANTE DIN SFERA BANCARA SI FINANCIARA



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Cand bancile promoveaza creditele cu dobanda fixa, tu fii atent(a) la cea variabila!

De ce? Raspunsul e intuitiv: ne aflam intr-o etapa de scadere a dobanzilor, dupa ce acestea au atins un varf de crestere in 2023, din cauza inflatiei. Dobanzile fixe sunt recomandabile intr-o perioada cand nivelul acestora este redus si urmeaza un nou ciclu de detalii

Blocarea profitului din criptomonede in Blockchain este o metoda de frauda online

"Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit bani înainte că mam săturat de minciuni și înșelat, vă mulțumesc de înțelegere și aștept răspuns", intreaba un cititor. "La fel prescriu mai detalii

Geolocalizarea, o masura de protectie impotriva fraudelor luata de ING Bank

ING Bank adopta o masura de protectie impotriva fraudelor online si cu cardul, in premiera pe piata bancara din Romania: geolocalizarea. Prin acest nou serviciu, disponibil in aplicatia Home Bank, ING detecteaza tranzactiile bancare facute de fraudatori, cu detalii

Mama mea de 74 de ani a facut 10 credite la IFN-uri si acum are de platit dobanzi de 4.000 de lei din pensia de 2.300 de lei. Ce pot sa fac?

„Mama mea, in varsta de 74 de ani, cu afectiuni neuronale nediagnosticate legal (pentru ca refuza un control ce ar putea duce la internarea ei, are 9 pisici de crescut) m-a anuntat ca a contractat peste 10 credite de la 10 IFN-uri si are de platit 4.000 de lei pe luna doar dobanzi din detalii

 



 

Ultimele Comentarii