BANCI | Stirea Zilei

Cum aplica Raiffeisen Bank legea contului de baza

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2018-01-30 22:12

Raiffeisen Bank a publicat astazi pe website-ul propriu oferta de conturi curente cu servicii de baza, la trei zile dupa intrarea in vigoare a Legii nr. 258/2017 privind comparabilitatea comisioanelor aferente conturilor de plati, schimbarea conturilor de plati si accesul la conturile de plati cu servicii de baza.

Legea obliga bancile sa ofere clientilor care nu mai au niciun cont bancar posibilitatea sa-si faca un cont nou, pentru care sa plateasca mai putine comisioane decat cele standard, iar persoanele cu venituri mici, mai exact cu salarii sub 1.500 de lei, sa beneficieze de gratuitati suplimentare.

Raiffeisen ofera doua pachete de conturi de baza, denumite Asist, unul standard si altul pentru persoanele cu venituri mici, botezati in lege “consumatori vulnerabili din punct de vedere financiar”.

Conform legii, un cont de baza standard trebuie sa aibe 0 comisioane pentru:

- deschiderea si inchiderea contului

- retrageri de bani pe teritoriul UE, de la ghiseele bancilor sau de la boncomate.

Raiffeisen respecta aceste cerinte legale, conform listei de tarife pentru contul standard publicata de banca.

Legea mai impune bancilor alte gratuitati pentru un cont de baza, in cazul clientilor cu venituri mici:

- comisioane 0 pentru administrarea unui cont

- 10 plati si transferuri pe teritoriul UE, asadar atat in lei cat si in valuta, la ghiseele bancilor, la bancomate sau online.

Raiffeisen respecta insa doar partial aceasta prevedere legala referitoare la consumatorii vulnerabili: pachetul de cont destinat acestora, Asist, are 0 comisioane pentru administrare si pentru platile in lei, insa in cazul platilor externe, banca afiseaza un comision de 0,13%, minim 50 de lei.

Acelasi comision il gasim, de altfel, si in pachetul de cont curent de baza standard.

Si asta in ciuda faptului ca, potrivit legii, platile SEPA (in euro) “nu pot depasi nivelul comisioanelor percepute pentru plati in lei.”

La Raiffeisen, comisionul unei plati in lei este maxim 10 lei, in timp ce o plata in euro costa minim 50 de lei.

De altfel, Raiffeisen Bank este a doua cea mai scumpa banca dintr-un grup de opt care au aplicat pana acum legea contului de baza. (vezi tabelul)

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

Revolut isi obliga clientii sa plateasca credite facute prin fraude online

„Acești escroci de la Neocapital nu numai ca m-au pacalit sa le transfer foarte mulți bani, dar au inițiat și un credit de nevoi personale direct din aplicația Revolut iar eu acum trebuie sa plătesc rate pentru acest credit”, se plange un cititor, la detalii

 



 

Ultimele Comentarii