BANCI | Interviu

Creditele tip Prima Casa 4 s-ar putea ridica la 1,4 miliarde euro, BCR vrea jumatate

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-04-07 15:28

Valoarea creditelor prin noul program Prima Casa 4 ar putea ajunge la 1,4 miliarde euro, din care BCR vrea sa acorde in jur de 700 de milioane de euro, apreciaza Stefan Coroianu, director produse retail in cadrul BCR.

Banca are in sold credite ipotecare tip Prima Casa de aproximativ 350 de milioane de euro prin programul guvernamental "Prima casă", fiind principalul jucator si pe aceasta piata.

Coroianu estimează că BCR va putea să continue vânzarea de finanţări timp de doi ani odată cu realocarea plafonului, stabilită de Guvern săptămâna trecută.

Statul a propus băncilor interesate să reducă la jumătate garanţia pentru creditele vândute în cadrul programului, iar plafonul eliberat să îl folosească pentru a vinde în continuare împrumuturi, garantate tot în proporţie de 50%.

El a explicat că normele de aplicare a ordonanţei de guvern prin care programul a fost revizuit (publicată în Monitorul Oficial la începutul săptămânii) sunt aşteptate în două săptă­mâni, iar apoi va depinde de fiecare bancă în parte cât de repede îşi setează sistemele pentru a începe efectiv vânzarea de credite.

Principalul avantaj al programului este avansul de numai 5% - o excepţie admisă de BNR datorită implicării statului - în condiţiile în care băncile cer de obicei un avans de 25%, prea mare pentru majoritatea clienţilor.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudențialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

Deși economia țării este dependentă de finanțarea pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanții băncilor spun că populismul unor politicieni și instituții reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori și instituțiile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitați Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) și Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

 



 

Ultimele Comentarii