BANCI | Interviu

Credit Suisse disponibilizeaza 5.300 de angajati

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-12-04 14:08

Banca elveţiană Credit Suisse va renunţa la încă 5.300 de angajaţi, respectiv 11% din totalul personalului, după ce a anunţat că estimează o piedere netă de trei miliarde franci elveţieni (2,5 miliarde dolari) pentru lunile octombrie şi noiembrie.

Reducerile de personal vizează în principal departamentul de Investment banking, unde numărul de angajaţi va fi redus cu două treimi, şi vor fi efectuate până la sfârşitul primului semestru din 2009, potrivit unui raport al băncii.

În plus, banca va renunţa la 1.400 de furnizori intermediari.

Credit Suisse are în prezent 50.300 de angajaţi, din care 21.300 de persoane la divizia de Investment banking.

Pierderile estimate reflectă impactul condiţiilor adverse de pe pieţele financiare şi costurile generate de măsurile de reducere a riscului.

Disponibilizările fac parte dintr-un pachet mai larg de măsuri strategice de reducere a cheltuielilor care va fi implementat în toate diviziile băncii, în speranţa obţinerii unor economii de două miliarde de franci elveţieni (1,6 miliarde dolari), sau 9% din cheltuielile totale.

Planul de restructurare a companiei va presupune costuri suplimentare de 900 milioane franci elveţieni (750 milioane dolari), mai ales în trimestrul patru.

Credit Suisse a renunţat deja la 1.800 de angajaţi în acest an şi a anunţat, în această săptămână, 650 de disponibilizări la divizia de investment banking din Marea Britanie.

Totodată, potrivit unei surse apropiate băncii, Credit Suisse va renunţa la 170 de locuri de muncă în Asia.

Acţiunile băncii au căzut cu 30% în ultima lună. La şedinţa de tranzacţionare de miercuri, titlurile au pierdut 9%.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudenÈ›ialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

DeÈ™i economia țării este dependentă de finanÈ›area pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanÈ›ii băncilor spun că populismul unor politicieni È™i instituÈ›ii reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori È™i instituÈ›iile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitaÈ›i Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) È™i Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

 



 

Ultimele Comentarii