BANCI | Stirea Zilei

Costul unui cont bancar pentru firme la BCR, BT si BRD este de cinci-sapte ori mai mare decat la ING (actualizare)

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-07-26 21:48

Costul lunar al unui cont bancar pentru persoane juridice, care include un card, serviciile de internet si mobile banking, alerte prin SMS si incasari si plati intrabancare (intre conturile aceleiasi banci) efectuate online (prin internet/mobile banking) este de 78 de lei la BRD, 71 de lei la BCR si 64 de lei la Banca Transilvania (BT), de sapte, sase, respectiv cinci ori mai ridicat decat la ING, de 11 lei.

Cel mai mare comision la BCR este pentru platile intrabancare in valuta, de 5 euro, care la celelalte patru banci concurente este 0.

La BRD, costul lunar se ridica la 78,3 lei, de doua ori mai mult decat la CEC Bank, unde tariful este de doar 37 de lei lunar.

Cel mai ieftin cont bancar il practica ING Bank, doar 11,3 lei, banca olandeza culegand roadele strategiei de a se axa exclusiv pe serviciile bancare tip self bank, cu cardul, precum si online, inca de acum mai bine de 10 ani, fiind astfel cu unul sau mai multi pasi in fata concurentei.

La Banca Transilvania, comisioanele standard la contul pentru persoane juridice sunt mai mari decat la CEC Bank, insa mai reduse decat la BCR si BRD.

Banca din Cluj a sesizat insa tendinta de scadere a costurilor aferente conturilor si platilor bancare online, astfel ca astazi a lansat un pachet de cont cu un pret lunar de 21 de lei, de trei ori mai scazut decat cel pentru produsele si serviciile standard incluse in tabelul de mai sus.

Mai exact, pentru 21 de lei lunar, clientii BT au cont, card, internet si mobile banking, alerte SMS (40 de alerte), precum si incasari si plati intrabancare online, in lei si valuta, prin ordine de plata sau instrumente de debit (cecuri sau ordine de plata).

Cu noua oferta, BT se pozitioneaza ca o banca mult mai ieftina decat BCR si BRD si chiar sub tarifele CEC Bank, insa ramane mai scumpa decat ING.

BT sustine ca are cei mai multi clienti IMM dintre bancile romanesti, respectiv 200.000 de firme, adica in jur de 60% din total.

Comunicatul Bancii Transilvania:

Pentru clienții companii: Banca Transilvania lansează Pachetul NELIMITAT în Rețeaua BT

Operațiuni nelimitate la BT şi zero costuri bancare adiționale pentru tranzacții online şi prin instrumente de debit, realizate între clienții BT IMM

Banca Transilvania lansează pentru clienții IMM facilitatea NELIMITAT în Rețeaua BT. Disponibil din 1 august a.c., noul pachet de cont curent cu operațiuni nelimitate la Banca Transilvania reduce costurile afacerii şi este încă o lansare prin care banca susține antreprenorii.

Practic, NELIMITAT în rețeaua Băncii Transilvania înseamnă zero costuri bancare adiționale pentru tranzacțiile online şi prin instrumente de debit realizate între clienții BT IMM.
Cu peste 200.000 de clienți IMM, BT are cea mai mare acoperire în ceea ce priveşte IMM-urile din România. 3 din 5 IMM-uri din România lucrează cu Banca Transilvania.

Detalii:

Pachetul NELIMITAT oferă clienților libertate de mişcare prin posibilitatea de a primi şi de a face oricâte plăți la Banca Transilvania, fără costuri în plus.

Costul pachetului NELIMITAT în Rețeaua BT este de 21 de lei/lună, iar acesta cuprinde facilități precum:

- Plăți intrabancare cu ordin de plată, realizate prin BT24 Internet Banking & Mobile Banking;

- Plăți intrabancare cu cecuri sau bilete la ordin;

- Plăți în valută intrabancare realizate prin BT24 Internet Banking & Mobile Banking;

- Încasări intrabancare cu ordin de plată;

- Încasări intrabancare cu cecuri sau bilete la ordin;
Încasări în valută;

- Cardul de debit Visa Business Silver - emitere și mentenanță anuală;

- BT24 Internet Banking și Mobile Banking - abonament lunar;

- Administrare de conturi curente la BT;

- Depuneri de numerar în contul companiei de către delegați şi împuterniciți;

- Servicii de tip alertă, pentru a primi informații despre banii din cont: BT Alert 40, abonament lunar care cuprinde 40 de SMS-uri.

În cadrul acestui pachet, clienții IMM ai Băncii Transilvania pot alege, de asemenea, extraopțiuni în lei sau valută, precum şi produse şi servicii opționale, cu discount, precum: plăți interbancare cu ordin de plată realizate prin BT24 Internet Banking şi Mobile Banking și/sau încasări interbancare cu ordin de plată și/sau plăți/încasări interbancare princ cecuri sau bilete la ordin, plăți valutare interbancare prin BT24; BT Alert 80, reducerea comisionului de mentenanță anuală a cardului Visa Business Gold, respectiv discout pentru serviciul BT Ultra.

 

Actualizare

BCR ne-a transmis urmatoarele observatii cu privire la acest articol:

- "Desi analiza este efectuata pe conturi curente standard, ultimul cont analizat este, de fapt, un pachet, chestiune care, in sine, nu este fair. In general, practica bancara este de a oferi costuri mult mai avantajoase prin pachete vs conturi curente standard, iar 85% dintre clienti deschid pachete, nu conturi curente. Daca am lua in analiza pachetele BCR dedicate antreprenorilor, in raport cu cele ale concurentilor, vom constata “gratuitati” si beneficii similare, cu costuri generale sensibil egale/comparabile.

- Comisionul de 15 lei de emitere card este platit o singura data la emitere pentru toata durata de valabilitate a cardului, deci NU se plateste lunar. Daca tinem cont ca un card are o valabilitate de 3 ani, dintr-o data, costul lunar de 86 de lei, care sustine inclusiv titlul materialului, pe mecanismul folosit in tabel, se reduce la aproximativ 67 de lei, nivel care ne scoate din varf. In plus, pe segmentul micro nu avem deloc comision de administrare card de debit, ceea ce ar conta si mai mult in relevanta unei medii a costurilor, ceea ce ne-ar scoate chiar din “topul” costurilor.

- Comparatia nu este completa si sunt evidentiate doar comisioanele care ii avantajeaza pe concurentii nostri si ne dezavantajeaza pe noi, iar conturile unde exista comisioane standard nu sunt trecute in aceasta comparatie. Spre exemplu, daca am face exercitiul comparativ complet, cu introducerea comisioanelor de retrageri numerar ATM, plati interbancare online in lei, plati interbancare suport hartie lei, plati interbancare cu cecuri sau bilete la ordin, plati interbancare suport hartie valuta, plati interbancare online in valuta, caci si acestea sunt operatiuni in derulare la nivelul unui business functional, vom ajunge la concluzia ca nu mai avem costuri 0 cap-coada in cazul unor concurenti de-ai nostri invocati in articol, ci costuri egale sau chiar mai mari decat cele de la BCR.“

In urma acestor precizari si a refacerii calculelor, articolul a fost modificat astfel:

Comisionul de emitere card a fost transformat in cost lunar, atat la BCR (0,41 lei in loc de 15 lei), cat si la BT (0,07 lei in loc de 2,5 lei), astfel incat costurile totale ale celor doua banci au scazut de la 66,41 lei la 63,98 lei in cazul BT si de la 86 lei la 71,46 lei pentru BCR.

In consecinta, atat titlul cat si textul articolului au fost modificate astfel: titlul initial “Costul unui cont bancar pentru firme la BCR este de opt ori mai mare decat la ING” a fost inlocuit cu "Costul unui cont bancar pentru firme la BCR, BT si BRD este de cinci-sapte ori mai mare decat la ING", iar textul initial din primul paragraf - “Costul lunar al unui cont bancar pentru persoane juridice, care include un card, serviciile de internet si mobile banking, alerte prin SMS si incasari si plati intrabancare (intre conturile aceleiasi banci) efectuate online (prin internet/mobile banking) este de 86 de lei la BCR, de aproape opt ori mai ridicat decat la ING” - a fost inlocuit cu “Costul lunar al unui cont bancar pentru persoane juridice, care include un card, serviciile de internet si mobile banking, alerte prin SMS si incasari si plati intrabancare (intre conturile aceleiasi banci) efectuate online (prin internet/mobile banking) este de 78 de lei la BRD, 71 de lei la BCR si 64 de lei la Banca Transilvania (BT), de sapte, sase, respectiv cinci ori mai ridicat decat la ING, de 11 lei”.

De asemenea, articolul urmeaza sa fie actualizat cu o comparatie si a altor comisioane aferente unui cont bancar pentru firme.

Taguri: BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  BT  Banca Transilvania  plati online  TBI Credit IFN  CEC Bank  reclamatie Provident  comisioane cont bancar  cont bancar  internet banking  mobile banking  myBRD  plati  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

Revolut isi obliga clientii sa plateasca credite facute prin fraude online

„Acești escroci de la Neocapital nu numai ca m-au pacalit sa le transfer foarte mulți bani, dar au inițiat și un credit de nevoi personale direct din aplicația Revolut iar eu acum trebuie sa plătesc rate pentru acest credit”, se plange un cititor, la detalii

 



 

Ultimele Comentarii