BANCI | Stirea Zilei

Comisia Europeana propune un plan de relansare economica in valoare de 200 miliarde euro

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-26 16:35

Comisia Europeană (CE) propune un plan de relansare economică de circa 200 miliarde euro, ce se rezumă la o serie de propuneri făcute guvernelor, în contextul crizei financiare, conform unui document obţinut de AFP.

1. Principalele prevederi:

- plan de relansare bugetară coordonat la nivelul întregii Uniuni Europene, cifrat în total la 200 miliarde euro, ceea ce reprezintă 1,5% din PIB-ul european. Acţiunile decise trebuie să fie "temporare, ţintite şi coordonate".

- extinderea cu circa 15 miliarde euro anual, în următorii doi ani, a posibilităţii Băncii Europene de Investiţii (BEI) de a acorda împrumuturi.

- recomandarea ca Banca Centrală Europeană (BCE) să decidă "noi reduceri ale dobânzii cheie", în contextul temperării presiunilor inflaţioniste.

- aplicarea "flexibilă" a Pactului de Stabilitate european, care limitează deficitele publice naţionale. Planurile de relansare bugetară trebuie să dureze "cel mult" doi ani (2009-2010), perioadă în care guvernele vor putea conta pe clemenţa oficialilor de la Bruxelles. După terminarea perioadei, guvernele vor fi obligate să înceapă să îşi diminueze deficitele.

- planul de susţinere a sectorului auto, pentru încurajarea producţiei şi achiziţiei a unor maşini mai ecologice, de către consumatori.

2. Comisia Europeană propune guvernelor:

- să majoreze temporar ajutoarele de şomaj şi asistenţa socială acordată gospodăriilor cu venituri mici sau să extindă perioada acordării acestora.

- să acorde credite subvenţionate sau garanţii de credite pentru companii.

- să scadă temporar taxa pe valoare adăugată (TVA), ca să susţină consumul.

3. Comisia propune pentru fondurile europene:

- alocarea fondurilor bugetare ale UE, necheltuite în 2009 şi 2010, pentru infrastructura de transport şi îmbunătăţirea accesului la internet performant.

- accelerarea deblocării fondurilor destinate regiunilor mai sărace ale UE.

- accelerarea deblocării programelor Fondului social european (care dispune de 75 miliarde euro pentru 2007-2013) încât populaţia "cea mai vulnerabilă" să beneficieze de aceşti bani.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii