ASIGURARI | Stirea Zilei

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor: peste 88.000 de case ar putea fi luate de ape in orice moment

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-08-09 19:57

Peste 900.000 de români trăiesc în zone cu risc ridicat de inundaţii, iar calculele arată că peste 88.000 de case ar putea fi luate de ape în orice moment, potrivit cifrelor prezentate de Ministerul Mediului în Strategia Naţională de Management al Riscului la Inundaţii pe Termen Mediu şi Lung.

În România există, de asemenea, peste un milion de hectare de teren inundabil. Doar în 2008, pagubele provocate de inundaţii şi alunecări de teren s-au ridicat la 2,79 miliarde de lei. Potrivit Ministerului Mediului, pagubele înregistrate în urma inundaţiilor, în 2009, s-au ridicat la 156,4 milioane de lei.

În luna iunie a acestui an, inundaţiile şi fenomenele meteo extreme au afectat 37 de judete, provocând decesul a 25 de persoane. În urma inundaţiilor au fost afectate peste 7.200 de gospodării şi anexe - 6.112 locuinţe au fost inundate şi 246 au fost distruse - şi a fost necesară evacuarea a 12.500 de persoane. În aceeaşi lună, au mai fost afectate 33.500 de hectare de teren arabil, 22.500 de hectare de păşuni şi fâneţe, 5.700 de hectare de păduri, precum şi 34 de drumuri naţionale, 93 de drumuri judeţene şi 120 de drumuri comunale, o parte dintre acestea devenind impracticabile.

Reducerea numărului de persoane expuse riscului potenţial de inundaţii, de la peste 900.000 de locuitori la 350.000 de locuitori în anul 2030, precum şi reducerea graduală a pagubelor potenţiale provocate de inundaţii locuinţelor, de la o medie multianuală de 86 de locuinţe distruse la 1.000 ha inundate, la cel mult 40 de locuinţe distruse la 1.000 ha inundate, până în anul 2030, reprezintă două dintre principalele obiective ale Strategiei Naţionale de Management al Riscului la Inundaţii pe Termen Mediu şi Lung.

Companiile de asigurări, care practică riscul de catastrofă, au decis să se implice activ, pentru a susţine atingerea acestor obiective. Iniţiativa pieţei de asigurări - o amplă campanie care se va desfăşura pe mai multe planuri - este susţinută de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor și vizează în principal informarea populației cu privire la necesitatea încheierii de asigurări de locuințe.

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor sprijină campania lansată de companiile de asigurări, demarată prin recondiționarea clădirii în care funcţionează şcoala şi grădiniţa din satul Şerbeşti, Comuna Săuceşti (judeţul Bacău), una dintre cele mai afectate localităţi din Romania, în urma inundaţiilor din vara acestui an.

Copiii din localitate sunt în pericol de a nu putea începe activitatea şcolară, în data de 13 septembrie, și de aceea renovarea centrului de învăţământ reprezintă o prioritate a campaniei demarată de piața de asigurări.

Lucrările de renovare ale instituției școlare vor fi finalizate înainte de 13 septembrie, prima zi a noului an şcolar. Cei 86 de elevi şi copii preşcolari din satul Şerbeşti vor primi, din partea companiilor de asigurări, rechizite, haine, calculatoare şi echipamente necesare desfăşurării în condiţii decente a activităţii de învăţământ. În plus, şcoala va fi protejată printr-un produs de asigurare, astfel încât, în viitor, să se poată beneficia de despăgubiri, în cazul repetării fenomenelor naturale extreme din acest an.

Campania demarată de piața de asigurări vizează și recondiționarea grădiniței din localitatea Blăgeşti, judetul Bacău, care a fost afectată, la rândul ei, de inundațiile din această vară.

Începând cu luna octombrie, companiile de asigurări, împreună cu CSA, vor iniția un program de reîmpădurire a unor zone defrişate sau aflate pe malurile apelor, un proces firesc pentru evitarea, pe viitor, a unor noi inundaţii catastrofale.

Din păcate, o mare suprafaţă din România este expusă unor noi inundaţii, fenomene naturale care vor continua să existe. În acest sens, asigurarea locuinţei reprezintă cel mai simplu şi eficient instrument de protecţie împotriva acestui risc.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

Revolut isi obliga clientii sa plateasca credite facute prin fraude online

„Acești escroci de la Neocapital nu numai ca m-au pacalit sa le transfer foarte mulți bani, dar au inițiat și un credit de nevoi personale direct din aplicația Revolut iar eu acum trebuie sa plătesc rate pentru acest credit”, se plange un cititor, la detalii

Nimeni nu poate opri Facebook sa faca profit din promovarea fraudelor online

A trecut mai bine de o luna de zile, din 5 februarie 2024, de cand Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat un comunicat in care atragea atentia asupra clipurilor false (deepfake) care circula pe Facebook cu guvernatorul Mugur Isarescu recomandand diverse „platforme detalii

 



 

Ultimele Comentarii