BURSA | Profil

CNVM a suspendat pentru doua saptamani autorizatia de functionare a SSIF Broker

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-01-30 13:54

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a suspendat, joi, pentru două săptămâni, autorizaţia de funcţionare a SSIF Broker Cluj-Napoca şi a oprit tranzacţionarea acţiunilor firmei de brokeraj la Bursa de Valori Bucureşti.

Deciziile au intrat în vigoare de vineri, potrivit datelor CNVM.

Autoritatea pieţei de capital a luat această decizie având în vedere suspendarea autorizaţiei de funcţionare a sediului secundar din Deva, unde directorul a făcut o fraudă de 870.000 lei, dar şi luând în considerare necesitatea continuării investigaţiilor cu privire la activitatea desfăşurată de SSIF Broker.

Totodată, s-a ţinut cont şi de faptul că SSIF Broker nu a depus la CNVM documentaţia privind modificările intervenite în componenţa consiliului de administraţie al societăţii.

În plus, CNVM a dispus ca începând de vineri, acţiunile firmei de brokeraj să fie suspendate de la tranzacţionarea la BVB, însă nu a precizat perioada pentru care titlurile vor absenta de la transfer.

Deciziile luate de Comisie pot fi contestate în termen de 30 de zile.

Sancţiunile au venit după ce joi conducerea SSIF Broker a cerut CNVM să recunoască faptul că a fost înştiinţată de infracţiunea de la Deva înaintea controlului autorităţii. Informaţia contrazice, astfel, afirmaţiile CNVM, de miercuri, potrivit cărora frauda a fost descoperită de autoritatea pieţei de capital în urma unui control de fond la subunitatea din Deva.

Conducerea SSIF Broker a cerut, joi, CNVM să revină asupra informaţiilor comunicate miercuri, având în vedere datele menţionate anterior.

Reprezentanţii firmei de brokeraj spun că au sesizat încă de luni Poliţia Hunedoara cu privire la problemele grave de la Deva, în replică la un comunicat, de miercuri, al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) potrivit căruia autoritatea a anunţat organele de control în această problemă.

Societatea de brokeraj a închis miercuri sucursala din Deva, după ce a fost depistat un caz de fraudă. Serviciul de Investigare a Fraudelor a început o anchetă asupra directorului sucursalei din Deva, Adriana Constantin, care în perioada 2005-decembrie 2008 a încasat de la mai multe persoane fizice şi juridice sume de bani pentru efectuarea unor tranzacţii bursiere, atât la BVB, cât şi pe piaţa de la Sibiu.

Conducerea SSIF Broker a anunţat, joi, că va transforma mai multe sucursale în agenţii, pentru un control mai riguros al acestora.

În plus, clienţii vor vira prin bancă banii pentru achiziţiile pe piaţa de capital, iar sumele pe care urmează să le primească pentru vânzarea titlurilor vor fi expediate în contul beneficiarului sau prin mandat poştal de la sediul central al SSIF Broker.

SSIF Broker are un capital de 144,7 milioane lei, divizat în 289,4 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,5 lei.

Preşedintele SSIF Broker, Petru Prunea, consideră că suspendarea activităţii firmei şi oprirea temporară a tranzacţionării acţiunilor la Bursa de Valori Bucureşti de către Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) sunt decizii exagerate, iar motivele invocate de Comisie sunt "puerile".

"Suntem într-o situaţie delicată şi trebuie să vedem cum se va rezolva. Consider că măsurile luate de CNVM sunt exagerate, iar motivele invocate sunt puerile. Nu am întâlnit niciodată o situaţie în care o societate să sufere consecinţele unor nereguli de la o sucursală. Nu pot să răspund de problemele de la Deva, iar măsurile luate de CNVM sunt disproporţionate. Acum vor suferi atât clienţii noştri, cât şi cei aproape 15.000 de acţionari acţionari ai Broker", a declarat Prunea, vineri, pentru MEDIAFAX.

El a mai spus că SSIF Broker a făcut o adresă la CNVM prin care informează Comisia despre blocarea ordinelor de tranzacţionare ale clienţilor, care nu mai pot să efectueze transferuri la Bursă.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Profil



ING Bank majoreaza comisioanele pentru retrageri de numerar si plati la jocuri de noroc

ING Bank majoreaza, din 14 iunie 2024, comisioanele pentru retragerile de numerar de la bancomate, cele pentru cresterea limitelor zilnice, precum si pentru platile destinate jocurilor de noroc. Clientii ING Bank care retrag bani de la bancomatele bancii vor fi detalii

Banca Transilvania pregateste o noua premiera in relatia cu clientii, cu ajutorul noilor tehnologii

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România È™i din sud-estul Europei, colaborează cu Evam, care oferă platforma de top MarTech, pentru a crea experienÈ›e în timp real, pe toate canalele, pentru clienÈ›ii săi, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Este o detalii

Cont cu comisioane reduse pentru femeile de afaceri, la Patria Bank

Patria Bank lansează “Pachetul Patria pentru Femeile Antreprenor”, un pachet care include o serie de avantaje financiare personalizate pentru a sprijini afacerile conduse de femeile din România, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Un cont bancar poate fi folosit in comun de 4 persoane

ING Bank anunta ca titularii de conturi pot sa permita altor trei persoane sa gestioneaze in comun banii, din aplicatia Home Bank. Persoanele imputernicite pot sa-si comande carduri fizice sau virtuale, sa faca plati sau detalii

 



 

Ultimele Comentarii