BANCI | Profil

Citibank a obtinut al patrulea profit ca marime dintre bancile romanesti in 2014

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-04-26 22:15

Citibank Romania, sucursala Citibank Europe plc, Dublin, a obtinut in 2014 un profit net de 281 miloane lei, in crestere cu 43,87% fata de anul precedent, conform datelor furnizate de banca pentru Bancherul.ro, acesta fiind al patrulea cel mai mare profit dintre bancile romanesti.

Raiffeisen Bank a fost cea mai performanta banca in 2014, cu un castig de 501 milioane lei, urmata de Banca Transilvania, cu 448 milioane lei si ING Bank, cu 290 milioane lei. UniCredit a avut un rezultat net de 80,3 milioane lei iar BRD doar 43 milioane lei.

Revenind la Citibank, aceasta a reusit sa-si majoreze venitul net in contextul in care si-a concentrat activitatea exclusiv pe servicii acordate persoanelor juridice, dupa ce in 2013 a vandut Raiffeisen Bank portofoliul de retail.

Imprumuturile acordate clientilor nebancari au crescut substantial fata de 2013, cu 84,86%, de la 918 la 1,696 miliarde lei, iar valoarea totala a activelor bancii a avansat cu 33,56%, de la 6,517 la 8,704 miliarde lei.

Referitor la creserea substantiala a volumului de imprumuturi, banca mentioneaza faptul ca, la finalul anului 2014, aceasta linie include, ca parte a activitatii legate de operatiuni curente, un volum volatil de imprumuturi pe termen scurt colateralizat cu titluri (tranzactii reverse-repo) cu maturitate la inceputul anului 2015.

Si depozitele atrase de la clientii nebancari au fost majorate semnificativ, cu 31,16%, de la 4,497 la 5,899 miliarde lei.

Citibank a reusit astfel sa-si imbunatateasca indicatorul de rentabilitate a activelor cu 23 de puncte de baza, de la 3% la 3,23%.

Cum explica banca rezultatele obtinute anul trecut:

2014 a fost primul an dupa renuntarea la divizia noastra pentru clientii persoane fizice din Romania; am continuat sa furnizam servicii clientilor persoane juridice si clientilor din sectorul bancar. Prin mentinerea unei discipline stricte de vanzari si prin concentrarea pe necesitatile clientului in sectorul de furnizare de servicii si produse, dar si prin sustinerea caracterului global oferit de platformele noastre solide de Trezorerie, Online Banking si servicii bancare furnizate companiilor locale de top, a celor mici si mijlocii, precum si multinationalelor, in vederea satisfacerii nevoilor acestora, ne-am mentinut portofoliile solide si am realizat o crestere de doua cifre la nivelul mai multor sectoare de activitate. Citi Romania si-a mentinut nivelul foarte bun al capitalizarii ca parte a Citibank Europe plc.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Profil



Banca Transilvania pregateste o noua premiera in relatia cu clientii, cu ajutorul noilor tehnologii

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România și din sud-estul Europei, colaborează cu Evam, care oferă platforma de top MarTech, pentru a crea experiențe în timp real, pe toate canalele, pentru clienții săi, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Este o detalii

Cont cu comisioane reduse pentru femeile de afaceri, la Patria Bank

Patria Bank lansează “Pachetul Patria pentru Femeile Antreprenor”, un pachet care include o serie de avantaje financiare personalizate pentru a sprijini afacerile conduse de femeile din România, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Un cont bancar poate fi folosit in comun de 4 persoane

ING Bank anunta ca titularii de conturi pot sa permita altor trei persoane sa gestioneaze in comun banii, din aplicatia Home Bank. Persoanele imputernicite pot sa-si comande carduri fizice sau virtuale, sa faca plati sau detalii

CEC Bank a intrecut BRD si devine a treia mare banca din Romania

CEC Bank a avut o crestere robusta anul trecut, reusind sa devina a treia mare banca din Romania, luand locul BRD. "Ne-am majorat activele cu 35% față de perioada similară a anului trecut, ceea ce ne-a propulsat în topul primelor trei bănci din detalii

 



 

Ultimele Comentarii