BANCI | Analiza

Cele mai multe credite neperformante sunt la bancile care au dat credite de consum pe 20 de ani (Isarescu)

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-10-05 14:59

Cele mai multe credite neperformante sunt la 2-3 bănci, care au acordat credite de consum pe perioade foarte lungi, de 20 de ani, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, la Romania Financial Forum.

"Au fost bănci care, în goana după cota de piaţă, după bonusuri, şi mă opresc aici cu răutăţile, au dat credite de consum pe 20 de ani. Nu sunt multe, sunt 2-3. Exact acolo sunt cele mai multe credite neperformante", a spus Isărescu.

Potrivit oficialului BNR, creditele de consum pe o perioadă de 5-7 ani nu îşi au rostul iar creditul în valută trebuie păstrat, pentru că nu există resurse în lei pe termen lung.

"Creditul pe termen lung trebuie finanţat din resurse pe termen lung. În România nu avem niciun fel de resurse pe termen lung", a spus guvernatorul BNR.

În ceea ce priveşte creditul în valută, Isărescu le-a recomandat bancherilor să pună corect riscul acestuia în preţul creditului şi să le explice clienţilor aceste riscuri.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul T2 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

 



 

Ultimele Comentarii