BANCI | Stirea Zilei

CEC Bank si-a majorat capitalul social la 949,3 milioane lei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-07-29 09:30

Ministerul Finanţelor a decis majorarea capitalului CEC Bank cu circa 230 de milioane lei, la 949,3 milioane lei, prin capitalizarea profitului pe anul 2008, după ce a primit acordul Comisiei Europene, a declarat marţi, pentru NewsIn, secretarul de stat în Finanţe, Gheorghe Gherghina.

"S-a decis majorarea capitalului social al CEC cu dividende, după ce am primit acordul de la Comisia Europeană", a precizat Gherghina.

Ordinul de majorare a capitalului a fost publicat marţi în Monitorul Oficial. În urma capitalizării profitului, capitalul social al CEC Bank, subscris şi vărsat integral, a ajuns la 949,285 milioane lei, împărţit în 9.492.850 de acţiuni nominative, cu o valoare nominală de 100 lei.

Guvernul a mai prevăzut, în bugetul pe acest an, majorarea capitalului CEC Bank, pe care o controlează în totalitate, cu 900 milioane lei, sumă redusă ulterior cu aproape 150 milioane lei, la 753 milioane lei.

Capitalizarea CEC Bank nu a primit încă undă verde de la Comisia Europeană, care nu este, deocamdată, convinsă de argumentele pe care statul român le-a adus, "cum că suma necesară majorării de capital nu ar constitui ajutor de stat", potrivit preşedintelui Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

În cazul în care Comisia Europeană ajunge la concluzia că este vorba de un ajutor de stat, Finanţele nu vor putea contribui cu suma iniţial anunţată.

Gherghina a precizat că Finanţele nu au primit încă răspunsul din partea Comisiei în ce priveşte subscrierea cu suma de 753 milioane lei la majorarea capitalului CEC Bank din fonduri de la bugetul de stat.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii