BANCI | Ultima Ora

CEC Bank lanseaza un credit pentru exportatori, pe baza acreditivelor documentare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-04-19 12:47

CEC Bank a anuntat lansarea unui credit tip revolving pentru firmele care realizeaza exporturi pe baza acreditivelor documentare.

Banca mentioneaza urmatoarele, intr-un comunicat:

"CEC Bank extinde gama de produse si servicii bancare dedicate clientilor IMM si companii mari prin lansarea unei noi facilitati de credit - Plafonul pentru mobilizarea creantelor de export.

Produsul se acorda in EUR si USD pentru finantarea activitatii curente, pe termen mediu, prin punerea la dispozitie a unui plafon de tip revolving clientilor care realizeaza operatiuni de export prin intermediul acreditivelor de export cu plata la termen.

Plafonul pentru mobilizarea creantelor de export se acorda in conditii de cost avantajoase, pe o perioada de maximum 18 luni, cu posibilitatea prelungirii facilitatii pe noi perioade de pana la 12 luni. Valoarea plafonului acordat este de maximum 125% din valoarea contractelor de export derulate in anul precedent sau aflate in portofoliu la momentul solicitarii facilitatii de credit. Clientii au posibilitatea vizualizarii situatiei financiare utilizand serviciile de Internet Banking.

"Prin lansarea Plafonului pentru mobilizarea creantelor de export, CEC Bank continua sa vina in intampinarea nevoilor de finantare ale clientilor IMM si mari companii cu solutii avantajoase si flexibile, care sa sustina atat dezvoltarea afacerilor acestora, cat si economia Romaniei, in ansamblu", a declarat domnul Radu Gratian Ghetea, Presedinte Director-General CEC Bank.

Clientii CEC Bank beneficiaza de consultanta gratuita in ceea ce priveste pregatirea documentatiei de accesare a plafonului. Informatii suplimentare pot fi obtinute in orice unitate CEC Bank, apeland gratuit Serviciul suport clienti la numarul de telefon 0.800.800.848 sau accesand site-ul Bancii, www.cec.ro, in cadrul sectiunii dedicate finantarilor pentru persoane juridice."

Ce este un acreditiv documentar si cum se utilizeaza

Acreditivul este un instrument de plata frecvent utilizat in comertul international, care presupune un angajament irevocabil emis de banca Cumparatorului (importatorului), in baza instructiunilor primite de la acesta, de a plati o suma de bani in favoarea Vanzatorului (exportatorul), denumit beneficiarul acreditivului, cu conditia indeplinirii intocmai si la timp a conditiilor si termenilor din acreditiv.

Avantajul unui acreditiv este ca oferă comparatorului siguranţa că plata se va efectua numai contra prezentării documentelor ce atestă livrarea mărfurilor/executarea lucrărilor/prestarea serviciilor, in stricta conformitate cu termenii si condiţiile acreditivului.

Astfel ca pana la plata efectiva a bunurilor sau serviciilor livrate, firmele exportatoare pot obtine un credit bancar, pe baza acreditivelor respective.

Plata poate fi efectuata la vedere sau la termen. Acreditivul poate fi transferabil si/sau revolving.

Acreditivele sunt emise pe baza Regulilor Uniforme pentru Acreditive Documentare emise de Camera de Comert Internationala Paris.

Cum functioneaza acreditivul documentar?

Pasul 1. Cumparatorul (importatorul) si vanzatorul (exportatorul) realizeaza operatiunea comerciala convenind prin contract termenii operatiunii si stabilind ca modalitate de plata acreditivul documentar

Pasul 2. La cererea importatorului (ordonator), banca acestuia (banca emitenta) deschide acreditivul documentar, in favoarea exportatorului (beneficiar) conform conditiilor contractului comercial. Banca emitenta transmite textul acreditivului documentar la banca corespondenta din tara exportatorului (banca benenficiarului).

Pasul 3. Banca corespondenta avizeaza deschiderea acreditivului documentar exportatorului

Pasul 4. Exportatorul transmite marfa catre importator si prezinta bancii sale si toate documentele de livrare mentionate in acreditiv

Pasul 5. Banca corespondenta efectueaza controlul documentelor si efectueaza plata (daca este banca platitoare sau confirmatoare) sau trimite documentele de plata bancii emitente

Pasul 6. Banca corespondenta trimite documentele bancii emitente.

Pasul 7. Banca emitenta verifica documentele si efectueaza plata (sau ramburseaza banca platitoare) si elibereaza documentele importatorului contra plata.

Pasul 8. Importatorul, pe baza documentelor primite de la banca, realizeaza vamuirea si receptia marfurilor.

Tipurile de acreditiv documentar

Acreditivul irevocabil – care asigura acoperirea riscurilor comerciale.

Acreditivul irevocabil confirmat – care asigura suplimentar acoperirii riscurilor comerciale, acoperirea riscului de insolvabilitate a bancii emitente si a riscurilor de tara – politice si de transfer, in situatia in care banca corespondenta se afla in alta tara decat cea a bancii emitente.

​Tipurile de plata in cadrul unui acreditiv documentar

Puteti opta pentru urmatoarele forme de plata in cadrul acreditivului documentar, in functie de prevederile contractuale dintre companie si corespondentul comercial: la vedere, la termen, prin acceptare sau prin negociere.

Taguri: credite firme  CEC Bank  dobanzi credite  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Taxa de pod Fetesti (peaj) si vinieta de Ungaria (huvinieta) se pot cumpara si din aplicatia CEC Bank

• CEC Bank oferă totodată clienților săi posibilitatea să își actualizeze adresa de e-mail folosită în relația cu banca, direct din CEC app  CEC Bank oferă clienților săi, începând din această lună, posibilitatea detalii

 



 

Ultimele Comentarii