TEHNOLOGII BANCARE | Ultima Ora

CEC Bank devine al zecelea emitent de carduri contactless

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-09-16 10:52

CEC Bank devine al zecelea emitent de carduri contactless, cu care putem plati rapid, fara introducerea codului PIN, la POS-urile magazinelor, datorita tehnologiei NFC (Near-Field Communication), dupa BCR, BRD, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, ING, Garanti Bank, Credit Europe Bank, Intesa Sanpaolo Bank si Cetelem.

CEC Bank anunta ca din septembrie toate cardurile MasterCard nou emise vor avea incorporata tehnologia contactless, care permite plata cumparaturilor de valori sub 100 de lei doar prin apropierea cardului de un POS contactless.

Cele 9 banci si IFN-ul Cetelem au emis pana in prezent destul de putine carduri contactless, in jur de 500.000 in total, adica 5% din numarul total de carduri, insa lucrurile sunt abia la inceput, numarul acestor tipuri de carduri urmand sa creasca puternic pe masura ce cardurille vechi se inlocuiesc cu cele noi si tot mai multe banci vor adopta noua tehnologie.

Si in privinta acceptarii, adica a POS-urilor contactless, lucrurile se misca, existand deja peste 6.000 de astfel de terminale la mari comercianti precum Carrefour, Cora, Real, Sensiblu, Lukoil, Inmedio, KFC, Pizza Hut, HelpNet, Altex, Orange. Interesant este ca unele banci, precum UniCredit Tiriac, a ales sa investeasca mai intai in POS-uri contactless, banca neavand deocamdata si carduri cu aceeasi tehnologie.

De ce promoveaza bancile si organizatiile de carduri MasterCard si Visa tehnologia contactless?

Trei avantaje importante le au aceste noi tipuri de carduri:

1. In primul rand, e vorba de modalitatea de plata, mult mai simpla si mai rapida decat cu un card clasic: nu mai trebuie sa introduci codul PIN pentru cumparaturile de valori mici, de sub 100 de lei, astfel e suficient sa apropii cardul de POS, chiar fara sa-l scoti din portofel, iar plata se face automat. In acest fel, plata se face foarte rapid, aproape instant, si toata lumea are de castigat: utilizatorii nu mai stau la coada la casele de marcat, iar comerciantii isi imbunatatesc calitatea serviciilor oferite si isi pot majora vanzarile.

2. In al doilea rand, platile cu cardurile contactless sunt mai sigure decat cele cu un card clasic, intrucat cardul nu mai este vazut de comerciant si nu mai este trecut prin fanta POS-ului, evitandu-se astfel riscul copierii benzii magnetice, cum s-a mai intamplat in cazul cardurilor clasice.

3. In al treilea rand, este vorba de o infrastructura, NFC, ce permite inovatia, mai exact de platile cu telefoanele mobile. Apple a dotat noile telefoane iPhone 6 si iPhone 6 plus, precum si Apple Watch, cu tehnologia NFC ce permite platile cu telefonul la POS-urile contactless. Plati care se pot face si in Romania, dar numai de catre clientii ING Bank.

Utilizatorii de telefoane iPhone pot insa face plati cu orice tip de card, emis de orice banca, datorita portofelului electronic integrat in telefon, Apple Pay, o aplicatie in care se pot introduce datele oricaror carduri emise de bancile partenere ale producatorului de telefoane, care a incheiat parteneriate atat cu Visa cat si cu MasterCard.

Chiar daca nu e prima mare companie mondiala care face acest lucru, inaintea sa au mai fost Google sau Samsung, Apple s-ar putea dovedi cea care revolutioneaza platile mobile tip NFC, cel putin in SUA, datorita popularitatii telefoanelor iPhone in America. Ramane de vazut ce se va intampla in Europa si pe alte continente.

S-a atins masa critica de carduri contactless

Cardurile contactless ating asadar masa critica in Romania, iar in urmatorii ani vor inlocui cardurile clasice, apreciaza Cosmin Vladimirescu, General Manager MasterCard pentru Romania si Moldova, intr-un interviu acordat Bancherul.ro.

In acelasi timp, platile cu telefonul mobil devin tot mai populare si nu vor trece 5 ani pana vom ajunge si aici la masa critica, adauga el. (Vezi aici interviul)

Declaratii din comunicatul CEC Bank

"Tehnologia MasterCard PayPass este solutia de plata de ultima generatie, fiind una dintre cele mai sigure si rapide modalitati de plata cu cardul. Pentru tranzactii cu valoare mai mica de 100 lei, in general, nu se va mai solicita introducerea codului PIN", a declarat domnul Radu Gratian Ghetea, Presedintele CEC Bank.

"Odata cu introducerea tehnologiei PayPass, am repozitionat si cardul MasterCard Gold in categoria superioara MasterCard World, care va avea atasate o serie de beneficii suplimentare precum acces gratuit in saloanele MasterCard Business Lounge din Aeroportul International Henri Coanda si din Aeroportul International Viena (Sky Lounge sau Jet Lounge), asigurari de calatorie pe parcurs extern, reduceri", a declarat domnul Andrei Liviu Stamatian, Prim-Vicepresedintele CEC Bank.

“Pe piata din Romania, punem un mare accent pe inovatie, atat in materie de tehnologie, cat si in materie de beneficii personalizate pentru produsele noastre de plata. Prin repozitionarea cardului Gold si migrarea noilor carduri MasterCard pe platforma contactless, impreuna cu CEC Bank, atingem ambele aspecte. Sper ca, in urma acestor initiative, clientii CEC Bank sa valorifice cat mai mult functiile si avantajele specifice oferite de produsele de plata MasterCard", a declarat domnul Cosmin Vladimirescu, General Manager Romania, MasterCard.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Taxa de pod Fetesti (peaj) si vinieta de Ungaria (huvinieta) se pot cumpara si din aplicatia CEC Bank

• CEC Bank oferă totodată clienților săi posibilitatea să își actualizeze adresa de e-mail folosită în relația cu banca, direct din CEC app  CEC Bank oferă clienților săi, începând din această lună, posibilitatea detalii

Din aplicatia BT Pay s-au deschis 10.000 de conturi in 2 luni

Peste 10.000 de persoane au devenit clienți ai Băncii Transilvania în decurs de două luni fără a fi necesar niciun drum la bancă, doar folosind aplicația BT Pay pentru deschiderea contului curent, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Opțiunea Deschidere de cont detalii

 



 

Ultimele Comentarii