Ghidul digital banking | Educatie financiara

Ce inseamna mobile banking?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-05-14 22:08

Mobile banking inseamna accesul la contul tau bancar de pe telefonul mobil tip smartphone sau de pe o tableta, prin intermediul unei aplicatii furnizate de banca ta, pe care trebuie sa o descarci pe telefon sau tableta.

Diferenta fata de internet banking este ca acesta din urma este disponibil de regula pe site-urile bancilor sau pe un site dedicat, cum este cel al OTP Bank, la adresa www.otpdirekt.ro, nu prin intermediul unei aplicatii.

Si aplicatiile de mobile banking ale bancilor, ca cele de internet banking, au denumiri specifice, de la o banca la alta. De exemplu, aplicatia de mobile banking oferita de OTP Bank se numeste SmartBank

Pentru a putea folosi aplicatia de mobile banking trebuie incheiat un contract cu banca, de la care trebuie sa obtineti si datele de acces in aplicatie (parola/PIN).

Din aplicatia de mobile banking poti face acum aproape toate operatiune disponibile si la ghiseul unei banci: poti verifica rapid cati bani ai in cont sau pe card (soldul contului/cardului), poti vedea tranzactiile facute anterior (extras de cont), poti face plati (inclusiv de facturi, taxe, impozite etc.) sau transferuri de bani, poti deschide depozite sau poti obtine chiar si un credit.

Utilizarea unei aplicatii de mobile banking creste usurinta de utilizare, rapiditatea si flexibilitatea serviciilor bancare. De exemplu, aplicatiile de mobile banking furnizeaza utilizatorilor diverse informatii utile, precum notificari pentru intrarea/iesirea banilor din cont.

De asemenea, majoritatea aplicatiilor de mobile banking dispun de instrumente pentru administrarea eficienta a bugetului personal, datorita statisticilor si graficelor cu veniturile si platile efectuate dintr-unul sau mai multe conturi.

Daca va intrebati daca nu cumva este riscant sa folosesti aplicatia pe telefon a bancii pentru diverse operatiuni financiare, raspunsul este nu, pentru ca aceasta ofera un grad mare de siguranta, prin utilizarea mai multor sisteme de securitate digitala, dar si pentru ca se integreaza cu mecanismele moderne de securitate ale dispozitivului mobil, precum amprenta sau face ID.

Serviciile bancare mobile (mobile banking) difera de platile mobile, care implica utilizarea unei alte aplicatii pe dispozitivul mobil pentru a plati bunuri sau servicii fie la punctul de vanzare (POS), fie online, in mod similar cu utilizarea unui card de debit sau de credit.

Principalul avantaj al serviciilor bancare online (internet/mobile banking) este accesul non-stop la contul bancar, la orice ora a zilei si in orice zi, inclusiv cele nelucratoare, de oriunde exista o conexiune la internet, fara a fi nevoie sa mergi la banca.

De asemenea, unele servicii bancare prin mobile banking/internet banking, precum platile sau creditele, au costuri mai mici decat cele oferite la ghisee.

Taguri: OTP Bank  Educatie financiara  mobile banking  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Cand bancile promoveaza creditele cu dobanda fixa, tu fii atent(a) la cea variabila!

De ce? Raspunsul e intuitiv: ne aflam intr-o etapa de scadere a dobanzilor, dupa ce acestea au atins un varf de crestere in 2023, din cauza inflatiei. Dobanzile fixe sunt recomandabile intr-o perioada cand nivelul acestora este redus si urmeaza un nou ciclu de detalii

Blocarea profitului din criptomonede in Blockchain este o metoda de frauda online

"Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit bani înainte că mam săturat de minciuni și înșelat, vă mulțumesc de înțelegere și aștept răspuns", intreaba un cititor. "La fel prescriu mai detalii

Geolocalizarea, o masura de protectie impotriva fraudelor luata de ING Bank

ING Bank adopta o masura de protectie impotriva fraudelor online si cu cardul, in premiera pe piata bancara din Romania: geolocalizarea. Prin acest nou serviciu, disponibil in aplicatia Home Bank, ING detecteaza tranzactiile bancare facute de fraudatori, cu detalii

Mama mea de 74 de ani a facut 10 credite la IFN-uri si acum are de platit dobanzi de 4.000 de lei din pensia de 2.300 de lei. Ce pot sa fac?

„Mama mea, in varsta de 74 de ani, cu afectiuni neuronale nediagnosticate legal (pentru ca refuza un control ce ar putea duce la internarea ei, are 9 pisici de crescut) m-a anuntat ca a contractat peste 10 credite de la 10 IFN-uri si are de platit 4.000 de lei pe luna doar dobanzi din detalii

 



 

Ultimele Comentarii