IFN | Opinie

Ce cadouri isi fac romanii de Dragobete

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2018-02-25 15:22

Șapte din 10 români vor sărbători tradiționalul Dragobete, iar peste o treime alocă între 5 și 10% din venituri pentru cadourile făcute persoanei iubite, în ziua de 24 februarie, conform unui sondaj realizat de Provident, in care se mai arata urmatoarele:

Pe primul loc pe lista articolelor cel mai puțin dorite sunt jucăriile din pluş, astfel că 30% dintre români spun că nu mai vor să primească un asemenea cadou, potrivit unui sondaj desfășurat de Provident la nivel național, pe un eșantion de 1.344 de respondenți.

Ca valoare, cei mai mulți români alocă între 51 și 100 de lei – 35%, iar darurile între 101 și 200 de lei sunt preferate de peste un sfert dintre aceștia. Aproximativ 8% dintre respondenți vor da cadouri de peste 301 lei.

Pe lângă cei 37% dintre români care sunt pregătiți să aloce 5-10% din veniturile lunare unui cadou de Dragobete, o treime vor plăti maximum 5% din venituri. Mai generoși, 7% dintre respondenți sunt gata să dea peste 20% din venituri pentru un dar potrivit pentru persoana iubită.

Întrebați despre modul în care vor petrece Dragobete alături de cei dragi, 38% spun că vor rămâne acasă, în doi, un sfert ies la cină, în oraș, iar peste 6% la cinematograf. Peste 31% dintre respondenți spun și că fie nu sărbătoresc deloc ziua de Dragobete, fie au sărbătorit, deja, Valentine’s Day.

În căutarea cadourilor, 41% dintre români vor alege centrele comerciale tip „mall”, puțin peste o treime optează pentru comenzile online, iar 18% aleg calea supermarket-ului.

Ca metodă de plată, mai mult de jumatate au pregătit numerar, 37% preferă cardul, iar 8% plata ramburs, la livrarea cadoului prin curier.

Cadouri de Dragobete

Dacă o treime dintre respondenți vor să ofere cadou o cină și un film, iar aproape un sfert se gândesc să dăruiască articole de parfumerie și cosmetică, ultima poziție a podiumului intențiilor de cadouri este disputată de articolele de îmbrăcăminte – 16% și, respectiv, bijuterii și accesorii – 15%.

De asemenea, 6% dintre respondenți își pregătesc bagajele, fiind gata de o excursie alături de persoana iubită.

Deşi toţi îşi doresc cadouri, sunt câteva care au ajuns pe lista neagră. Pe primul loc în topul cadourilor pe care românii nu mai vor să le primească sunt jucăriile din pluş – 30% dintre români au răspuns că ar prefera să nu mai primească astfel de cadouri.

Nici cănile, șterse de pe lista preferințelor de 21% dintre români, și nici lumânările parfumate – 18% - sau seturile de duș – 17% - nu au mai mult succes în aces an.

Sondajul a fost desfășurat online, în luna februarie 2018, pe un eșantion de 1.344 de respondenți din toată țara, 62,5% de sex feminin și 37,5% masculin, 42% absolvenți de colegiu sau universitate, 36% de liceu sau școală profesională și 18% de master.

Despre Provident Financial România

Provident Financial România face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF), unul dintre cei mai importanți furnizori de credite la domiciliu din Europa.

Grupul are 2,4 milioane de clienți în 9 țări din Europa, precum şi în Mexic și Australia. IPF este unul dintre cei mai mari angajatori britanici din Europa Centrală și de Sud-Est și una dintre cele mai puternice companii internaționale listate la Bursa din Londra.

Din 2006, Provident a investit în România peste 300 de milioane de euro și a contribuit la bugetul de stat cu taxe în valoare de aproape 90 de milioane de euro. Începând cu 2016, compania a devenit cel mai mare angajator britanic din România și unul dintre cei mai mari angajatori din ţara noastră, cu aproape 3.000 de angajați.

Provident dezvoltă și susține diverse proiecte de responsabilitate socială - programe de educație financiară, dezvoltarea tinerelor talente, sprijinirea grupurilor defavorizate - în care a investit până acum aproape 1 milion de euro.

Taguri: Provident  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



Banca Transilvania implineste 30 de ani

Mesaj top management BT, 16 februarie 2024 Banca Transilvania: Sunt 30 de ani de când creștem în România și de când vedem România crescând Astăzi este ziua Băncii Transilvania. Orice aniversare ne duce cu detalii

De cand si cat de mult ar putea sa scada dobanzile in 2024?

Diminuarea inflatiei ridica intrebarea cu privire la momentul in care ar putea sa inceapa sa scada si dobanda de referinta stabilita de Banca Nationala a Romaniei (BNR) si implicit cele la credite si depozite. Discutiile privind scaderea dobanzii BNR ar putea detalii

Ce responsabilitate au bancile in cazul fraudelor online?

„Am fost victima unei fraude prin Neocapital și mi s-au furat sume importante prin transfer online neautorizat de mine”, ne-a scris un cititor. „Sint grupuri organizate, iar băncile nu au sisteme de securizare eficienta a conturilor detalii

Creditele ipotecare ar putea creste in 2024, estimeaza Banca Transilvania

Banca Transilvania se asteapa ca cererea de credite ipotecare sa creasca in 2024, datorita reducerii dobanzilor si a unei oferte de preturi mai accesibile pe piata rezidentiala, conform declaratiilor directorului bancii, Omer Tetik. ”Creșterea detalii

 



 

Ultimele Comentarii