BANCI | Profil

Carpatica face “eforturi” pentru atragerea unui imprumut subordonat de maxim 20 milioane euro, cu care banca si-a bugetat obtinerea unui profit de 25.000 de euro in 2015

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-04-08 22:26

Banca Comerciala Carpatica (BCC) si-a anuntat actionarii despre “eforturile bancii si a actionarilor sai de a atrage un imprumut subordonat de maxim 20 milioane euro de la actionarii existenti ai bancii sau de la terte parti, intentia indicativa constand in urgentarea demersurilor astfel incat acest imprumut sa fie disponibil sau sa fie intr-o faza avansata de negociere pana la data sedintei AGA din 28 aprilie 2015”.

In materialele de informare publicate pe site-ul sau, banca din Sibiu precizeaza ca pana in 27 martie, data publicarii materialelor pentru sedinta AGA, banca nu a primit nicio informare formala sau angajament ferm din partea actionarilor sau tertelor parti interesate de a acorda acest imprumut.

Carpatica are nevoie de capital suplimentar in conditiile in care rata sa de solvabilitate este de 10,77%, aproape de limita minima impusa de BNR, 10%.

Carpatica si-a bugetat un profit brut de 25.000 euro in 2015

Banca si-a facut bugetul pentru acest an “pornind de la premisa indentificarii de surse de capital nou in suma de minim 10 milioane euro”, propunandu-si obtinerea unui profit brut de 25.000 euro, in urma diminuarii provizioanelor pentru creditele neperformante cu 185 milioane lei, la un total de 270 milioane lei, precum si a diminuarii substantiale, cu 219 milioane lei, a cheltuielilor nete aferente ajustarilor pentru deprecierea creditelor acordate.

Desi doar 32% din activele bancii sunt reprezentate de credite nete, banca mentioneaza ca inregistreaza un procent ridicat de credite neperformante (dublul mediei sistemului bancar, de 14%), care sunt acoperite cu garantii reale si provizioane, “insa valorificarea colateralelor se dovedeste a fi un proces dificil in viitor,data fiind oferta abundenta din piata a colateralelor propuse pentru valorificare”.

In AGA de la finalul acestei luni, actionarii minoritari ai bancii (actionarul majoritar, Carabulea, avand dreptul de vot suspendat de BNR) vor avea de votat reducerea capitalului cu 45 de milioane euro (204 milioane lei) pentru acoperirea pierderilor de anul trecut, urmat de o majorare de capital de 30 milioane euro (135 milioane lei) prin emiterea de noi actiuni.

In acelasi timp, banca propune “reluarea discutiilor cu reprezentantii Nextebank in vederea stabilirii conditiilor unei potentiale fuziuni intre Carpatica si Nextebank, precum si asumarea costurilor aferente procedurilor prealabile stabilirii conditiilor fuziunii si/sau a intocmirii eventualului proiect de fuziune”.

ERATA

La data publicarii acestui articol, miercuri 8 aprilie 2015, ora 22:26, a aparut o greseala, pentru care ne cerem scuze, si anume cifra aferenta profitului bugetat, de 25 milioane euro, in loc de cifra corecta, de 25.000 de euro.

Articolul a fost corectat cu cifra corecta, in momentul primirii unei sesizari de la banca, in data de 09 aprilie 2015, ora 14:39 (vezi foto).

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Profil



Cum poti primi dobanda pentru restul economisit la platile cu BT Pay

250.000 de persoane care folosesc BT Pay economisesc prin opțiunea Round Up din aplicație. 8 din 10 persoane care au conturi de economii la Banca Transilvania folosesc inclusiv Round Up, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Cu peste 12.000 de detalii

ING Bank majoreaza comisioanele pentru retrageri de numerar si plati la jocuri de noroc

ING Bank majoreaza, din 14 iunie 2024, comisioanele pentru retragerile de numerar de la bancomate, cele pentru cresterea limitelor zilnice, precum si pentru platile destinate jocurilor de noroc. Clientii ING Bank care retrag bani de la bancomatele bancii vor fi detalii

Banca Transilvania pregateste o noua premiera in relatia cu clientii, cu ajutorul noilor tehnologii

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România și din sud-estul Europei, colaborează cu Evam, care oferă platforma de top MarTech, pentru a crea experiențe în timp real, pe toate canalele, pentru clienții săi, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Este o detalii

Cont cu comisioane reduse pentru femeile de afaceri, la Patria Bank

Patria Bank lansează “Pachetul Patria pentru Femeile Antreprenor”, un pachet care include o serie de avantaje financiare personalizate pentru a sprijini afacerile conduse de femeile din România, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii