BURSA | Analiza

Carpatica a fost cea mai performanta banca pe Bursa in ultimul an, actiunea BCC fiind in crestere cu 22%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-01-11 18:31

Actiunile Bancii Comerciale Carpatica (simbol bursier BCC) au avansat in ultimul an cu peste 22%, pretul unui titlu crescand de la 0,0575 lei in 14 ianuarie 2013 la 0,0739 lei cu cat a inchis sedinta Bursei de Valori Bucuresti (BVB) de vineri 10 ianuarie 2014 (vezi foto).

De altfel, actiunea BCC a fost vedeta Bursei in sedinta de vineri, clasandu-se pe locul doi in topul companiilor listate la BVB dupa volumul tranzactiilor, cu 6,5 milioane actiuni, in valoare de 477 mii lei. Titlul BCC a crescut vineri cu 4,08%.

Comparativ, actiunile Bancii Transilvania (TLV) au crescut cu aproape 17% in aceeasi perioada, valoarea unui titlu apreciindu-se de la 1,4000 lei la inceputul anului trecut la 1,6850 lei in sedinta de vineri a bursei.

A treia banca romaneasca prezenta pe bursa, BRD, a avut o evolutie modesta anul trecut, cu prima parte a anului in scadere, iar a doua in crestere, astfel ca titlul bancii a avansat in total cu doar 0,6% din 14 ianuarie 2013, cand avea o valoare de 9,2000 lei pana vineri, 10 ianuarie 2014, cand a ajuns la 9,2600 lei.

A patra banca listata la BVB, Erste Bank din Austria, actionarul majoritar al BCR, a avut o crestere a actiunii de 9% in ultimul an: titlul bancii a inceput la un pret de 116 lei in ianuarie 2013 si a incheiat ziua de vineri la 127,5 lei, in urcare cu 0,79% fata de ziua precedenta.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul T2 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

 



 

Ultimele Comentarii