BURSA | Profil

Carpatica (BCC) bate recordul tranzactiilor la Bursa, dupa anuntul privind pierderile de 170 mil. lei si necesitatea unor decizii "urgente si importante" pentru recapitalizarea bancii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-02-14 20:04

Banca Comerciala Carpatica (indice bursier BCC) a stabilit vineri recordul Bursei de Valori Bucuresti (BVB) in privinta volumului de tranzactii, dupa ce banca din Sibiu a anuntat pierderi de aproape 170 milioane lei in 2014 iar seful bancii, Johan Gabriels, a declarat ca actionarii trebuie sa ia “decizii urgente si importante” in vederea recapitalizarii bancii prin gasirea unui investitor.

Atragerea de capital suplimentar poate fi realizata cu succes doar in conditiile unei noi structuri a actionariatului”, a declarat presedintele BCC, Johan Gabriels, intr-un comunicat de presa.

Conducerea Carpatica, sustinuta de BNR, a pregatit pe parcursul anului trecut fuziunea cu Nextebank, dar cu o saptamana inainte ca AGA bancii sa o aprobe, familia Carabulea a anuntat ca este dispusa sa-si vanda actiunile, astfel ca AGA nu a mai aprobat fuziunea.

Intre timp nu s-a mai auzit nimic despre vanzarea actiunilor familiei Carabulea.

Actiunile BCC, pe primul loc in topul BVB dupa volumul tranzactiilor

Vineri, actiunile BCC au stabilit un record al volumului de tranzactii la BVB: s-au vandut 5,8 milioane actiuni BCC, la un pret de 0,0609 lei pentru o actiune, in scadere cu 1,77% fata de ziua precedenta, valoarea totala a vanzarilor ridicandu-se la 350.000 de lei.

Pe locul doi in topul tranzactiilor la BVB s-a clasat Fondul Proprietatea (FP), cu 3,8 milioane actiuni in valoare de 3,3 milioane lei, SIF Transilvania (SIF 3), cu 3,7 milioane actiuni cu o valoare de 1 milion de euro si OMV Petrom (SNP) cu 2,5 milioane actiuni cu o valoare de 950.000 de lei.

Toate tranzactiile BCC s-au realizat pe segmentul principal al Bursei si nu s-au raportat vanzari ale unor persoane initiate (actionari ai bancii).

Carpatica este pe locul 3 in topul volumului de tranzactii in ultima saptamana la BVB, cu un total de 11,4 milioane actiuni vandute, cu o valoare totala de 700.000 de lei.

Comparativ, Banca Transilvania se afla pe locul 5 in acest top cu un volum de 4,3 milioane actiuni tranzactionate, cu un pret total de 9,1 milioane lei.

Valoarea totala a celor 3,1 miliarde de actiuni Carpatica listate la BVB se ridica la 191 milioane lei, la pretul zilei, de 0,0609 lei/actiune, care este sub valoarea nominala cu care au fost emise, de 0,1 lei/actiune, capitalul social al bancii fiind de 314 milioane lei.

Actionarul majoritar al Carpatica este Ilie Carabulea, care detine 41% din capitalul bancii, insa acesta nu are in prezent drept de vot in cadrul AGA, acesta fiindu-i suspectat inca de anul trecut de catre BNR.

Ramane de vazut daca Ilie Carabulea isi va vinde, in cele din urma, actiunile la Carpatica si cine va fi cumparatorul.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Profil



Cum poti primi dobanda pentru restul economisit la platile cu BT Pay

250.000 de persoane care folosesc BT Pay economisesc prin opțiunea Round Up din aplicație. 8 din 10 persoane care au conturi de economii la Banca Transilvania folosesc inclusiv Round Up, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Cu peste 12.000 de detalii

ING Bank majoreaza comisioanele pentru retrageri de numerar si plati la jocuri de noroc

ING Bank majoreaza, din 14 iunie 2024, comisioanele pentru retragerile de numerar de la bancomate, cele pentru cresterea limitelor zilnice, precum si pentru platile destinate jocurilor de noroc. Clientii ING Bank care retrag bani de la bancomatele bancii vor fi detalii

Banca Transilvania pregateste o noua premiera in relatia cu clientii, cu ajutorul noilor tehnologii

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România și din sud-estul Europei, colaborează cu Evam, care oferă platforma de top MarTech, pentru a crea experiențe în timp real, pe toate canalele, pentru clienții săi, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Este o detalii

Cont cu comisioane reduse pentru femeile de afaceri, la Patria Bank

Patria Bank lansează “Pachetul Patria pentru Femeile Antreprenor”, un pachet care include o serie de avantaje financiare personalizate pentru a sprijini afacerile conduse de femeile din România, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii