BANCI | Stirea Zilei

Care banci au cele mai mici dobanzi la creditele pentru nevoi personale?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-07-25 01:22

Banca Transilvania (BT) a ramas si in luna iulie, la fel ca in iunie, pe primul loc in topul bancilor cu cele mai mici dobanzi pentru un credit de nevoi personale, cu o Dobanda Anuala Efectiva (DAE), care arata costul total al unui imprumut, cuprinzand atat dobanda nominala, cat si comisioanele, de 9,61% pe an.

Cea mai mare DAE o gasim la Unicredit, de 17,29%, aproape inca o data mai mare.

DAE medie pentru creditele acordate de cele mai mari 12 banci banci romanesti luate in calcul este in prezent de 12,97%, in usoara scadere de la 13,12% cat a fost in luna trecuta, iunie.

Dobanda a ramas stabila in ultimele luni datorita faptului ca majoritatea creditelor de consum acordate de banci, pe o perioada de cel mult cinci ani, sunt cu dobanda fixa, astfel ca nu sunt afectate de evolutia noului indice pentru creditele consumatorilor, IRCC, care a urcat la 2,63% in iunie, de la 2,36% in luna mai, prima luna in care a intrat in vigoare.

Dintre cele 16 tipuri de credite de consum acordate de cele 12 banci, doar cinci credite sunt cu dobanda variabila, care se modifica o data la trei luni, odata cu actualizarea IRCC conform calculelor facute de Banca Nationala a Romaniei (BNR), pe baza tranzactiilor efective din piata monetara interbancara, spre deosebire de vechiul indice, ROBOR, care se calcula pe baza cotatiilor bancilor, adica a estimarilor privind evolutia dobanzii.

De altfel, dobanzile fixe la creditele acordate de BT (8%) si Garanti Bank (8,64%) sunt mai mici decat cea mai mica dobanda variabila la creditul acordat de CEC Bank (9,13%).

Cele trei banci (BT, Garanti si CEC) sunt pe primele trei locuri in topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale.

La polul opus, bancile cu cele mai mari dobanzi sunt Unicredit, Raiffeisen si OTP Bank, la care DAE este in jurul a 15% pe an.

Majoritatea bancilor au pastrat neschimbate dobanzile si in luna iulie, pe fondul stabilitatii dobanzii de referinta a BNR, precum si a indicilor de referinta, modificari minore ale dobanzilor fiind inregistrate in privinta ofertelor punctuale ale unor banci.

 

Taguri: credite de consum  TBI Credit IFN  DAE (Dobanda Anuala Efectiva) credite ipotecare  credite nevoi personale  topuri banci  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

Revolut isi obliga clientii sa plateasca credite facute prin fraude online

„Acești escroci de la Neocapital nu numai ca m-au pacalit sa le transfer foarte mulți bani, dar au inițiat și un credit de nevoi personale direct din aplicația Revolut iar eu acum trebuie sa plătesc rate pentru acest credit”, se plange un cititor, la detalii

 



 

Ultimele Comentarii