BANCI | Stirea Zilei

Cardurile de credit pot avea dobanzi duble, de la o banca la alta (corectat)

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-04-17 21:42

Dobanzile la cardurile de credit variaza foarte mult, de la o banca la alta: cele mai mici le gasim la CEC Bank (14,65%) si Libra Bank (14,73%), iar cele mai mari la Credit Europe Bank si BCR (28%), conform clasamentului realizat de Bancherul.ro.

Locul trei in topul celor mai ieftine carduri de credit este ocupat de Banca Transilvania (BT), care are printre cele mai multe astfel de carduri, cu o dobanda de 24%.

Bancile isi promoveaza cardurile de credit pentru cumparaturile in rate cu dobanda 0 sau bonusurile acordate de unele magazine.

De asemenea, un card de credit se poate folosi pentru diverse plati sau retrageri de numerar fara plata vreunei dobanzi, daca sumele utilizate se ramburseaza intr-un termen de aproximativ o luna, de regula pana la scadenta lunara a extrasului de cont.

Dar atunci cand ratele la magazine sau alte plati cu cardul de credit nu se ramburseaza integral, la termenul stabilit, atunci banca va impune dobanda standard aferenta cardului de credit, care este mult mai mare decat dobanda pentru un credit obisnuit.

Dobanzile standard pentru cardurile de credit sunt foarte diferite. Cele mai mici sunt la CEC Bank si Libra Bank, cu 14%, iar cele mai mari la BCR si Credit Europe Bank, cu 28%, adica inca o data mai mari.

Dobanda medie pentru cardurile emise de cele 15 banci este 23,9%. Printre bancile cu dobanzi sub medie se mai afla doar Raiffeisen Bank si First Bank, restul bancilor avand dobanzi mai mari de 24% pe an.

La dobanda se adauga si alte comisioane, precum cel de emitere a cardului, de administrare anuala sau pentru retragerile de numerar la bancomate, astfel incat costul total, reprezentat de Dobanda Anuala Efectiva (DAE), poate ajunge si la 38,94% pe an, in cazul Credit Europe Bank (CardAvantaj).

DAE medie in cazul celor 15 carduri de credit luate in calcul este 28,7% pe an.

Cele mai ridicate comisioane pentru un card de credit sunt pentru retragerile de numerar la bancomate (ATM). Si aici exista discrepante majore dintre comisioanele practicate de banci: de la 0% la BRD la 3% la BCR.

CORECTURA

Articolul si tabelul din fotografie au fost corectate dupa publicare, la DAE pentru cardul de credit BCR, care este 31,9%, nu 60%, cum eronat a aparut initial.

 

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii