BANCI | Interviu

Bruynseels, seful BCR: Romania este frumoasa din padurea adormita

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-01-12 18:17

"România este o frumoasă din pădurea adormită. Să vă spun o poveste. Odată a existat o prinţesă frumoasă care se numea România şi avea numeroase daruri - frumuseţe, petrol, pământ, oameni, Dunărea", a spus Bruynseels miercuri, la o conferinţă organizată de Consiliu Investitorilor Străini (CIS) şi ASE Bucureşti.

El a spus că atunci când prinţesa a împlinit 18 ani a fost închisă într-un castel de vrăjitoarea deghizată în consum şi deficite nesustenabile, şi a căzut în "somnul dulce", adică în recesiune.

"După ani a venit un prinţ din afara ţării, care a aflat de poveste, şi era plin de bani, şi a intrat în castel la prinţesă, a căzut în genunchi în faţa ei, a sărutat-o, ea s-a trezit şi au trăit împreună până la adânci bătrâneţi", a afirmat Bruynseels, citat de Mediafax.

El a adăugat că poveştile nu se întâmplă în viaţa reală, unde România se află într-o cursă pentru atragerea investiţiilor străine şi revenire cu 191 de state, însă din păcate nu este în pluton.

"Bicicleta noastră nu merge rea bine. În această cursă suntem la finele plutonului european", consideră şeful BCR.

El s-a referit la măsurile propuse de CIS pentru relansarea creşterii economice în România şi a menţionat că implementarea acestora este "în progres", menţionând că investitorii străini vor continua să pună presiune pentru adoptarea acestora.

Consiliul Investitorilor Străini a propus autorităţilor, în luna octombrie, un set de 12 măsuri care ar avea ca efect creşterea Produsului Intern Brut al României cu 11,6% până în 2015, în termeni reali, crearea a 250.000 de locuri de muncă şi majorarea veniturilor bugetare cu 8,5%.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudențialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

Deși economia țării este dependentă de finanțarea pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanții băncilor spun că populismul unor politicieni și instituții reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori și instituțiile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitați Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) și Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

 



 

Ultimele Comentarii