BANCI | Interviu

Brokerul de credite Kiwi Finance isi restructureaza activitatea

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-01-14 18:37

Brokerul de credite Kiwi Finance a închis sucursala din Madrid, dar a deschis prima franciză din ţară la finalul lui 2008, compania renunţând şi la cei 70 de angajaţi pe care îi avea în curs de pregătire pentru consultanţă, a spus, pentru NewsIn, directorul general al companiei, Anca Bidian.

Sucursala fusese deschisă în aprilie 2008 şi a funcţionat numai până la 1 noiembrie, în contextul problemelor economice din Spania.

"Am închis sucursala din Madrid după ce numărul şomerilor din Spania crescuse foarte mult. Era un semn clar că şi românii care lucrau acolo erau concediaţi, iar sucursala fusese deschisă tocmai pentru aceştia", a spus Bidian.

Cu toate acestea, brokerul de credite a inaugurat prima franciză Kiwi Finance din ţară în decembrie 2008, noua unitate fiind deschisă prin reconversia unui broker deja existent în Râmnicu Vâlcea.

Bidian a menţionat, pe de altă parte, că firma de brokeraj bancar îşi menţine ţinta de 15 francize deschise în 2009.

"Din cele 50 de cereri de franciză de la mijlocul lunii decembrie, în prezent mai analizăm 30, cam o treime din ele fiind eligibile. Au apărut însă şi unele cereri de preluare pentru Kiwi Finance, strategie pe care nu o excludem", a precizat Bidian.

Ea consideră, însă, că actualele condiţii economice vor duce ulterior la o consolidare a pieţei de brokeraj bancar, în prezent existând "mii de astfel de companii la nivelul întregii ţări".

Veniturile consultanţilor de credite au scăzut semnificativ, după ce băncile au încetinit creditarea

Kiwi Finance a renunţat la sfârşitul anului trecut la 70 de angajaţi ai companiei, în curs de pregătire pentru consultanţă bancară, a mai spus directorul general al companiei.

"În toamnă, aveam, ca de obicei, un număr de angajaţi pe care îi pregăteam pentru consultanţă, însă am renunţat la ei. Nu mai avea rost să îi pregătim, atât timp cât creditele intermediate scăzuseră dramatic", a spus Bidian.

Compania nu va face însă nicio concediere în rândul consultanţilor, susţine Bidian, însă veniturile acestora au scăzut semnificativ în ultima perioadă, ca urmare a stopării creditării.

"Începând din octombrie s-a simţit primul val al încetinirii creditării, situaţie care s-a văzut în datele din noiembrie, însă noi am întrerupt creditarea cu totul. Astfel, în noiembrie, consultanţii au fost plătiţi strict din salarii, fără comisioane, în condiţiile în care unii dintre ei ajungeau la venituri între 3.000 şi 6.000 de euro", a mai spus Bidian.

Ea susţine însă că, începând din ianuarie, băncile au început să acorde mai multe împrumuturi, iar compania va relua angajările.

Compania Kiwi Finance este lider pe piaţa de brokeraj bancar din România şi a fost înfiinţată la sfârşitul anului 2003, sub numele de Gemini Capital Consult. Activitatea companiei se concentrează pe trei direcţii principale: consultanţă de credite pentru populaţie, consultanţă de credite pentru firme şi consultanţă juridică.

În prezent, Kiwi Finance operează prin nouă sucursale în ţară, deschise în Bucureşti, Timişoara, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Câmpina şi Slatina.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudenÈ›ialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

DeÈ™i economia țării este dependentă de finanÈ›area pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanÈ›ii băncilor spun că populismul unor politicieni È™i instituÈ›ii reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori È™i instituÈ›iile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitaÈ›i Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) È™i Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

 



 

Ultimele Comentarii