BANCI | Stirea Zilei

BRD: Mediul economic si concurential se pastreaza neschimbat in acest an

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-04-25 14:19

BRD estimeaza ca in anul 2008 mediul economic si concurential va pastra caracteristicile din anul anterior, se arata in bugetul de venituri si cheltuieli pentru acest an, aprobat in cadrul AGA (vezi documentul atasat)

Principalele obiective ale BRD pentru 2008, asumate in fata actionarilor, sunt cresterea cotelor de piata, cresterea eficientei si fiabilitatii tuturor sistemelor si proceselor si abia in ultimul rand mentinera unui nivel ridicat de rentabilitate.

BRD si-a propus sã-si sporeascã în acest an cu 20-30% valoarea creditelor acordate împreunã cu subsidiarele sale.

La finalul anului trecut, valoarea creditelor acordate de BRD a ajuns la 28,82 miliarde lei.

Pentru anul în curs, BRD SocGen estimeazã o crestere a valorii depozitelor atrase, împreunã cu subsidiarele sale, cuprinsã între 20% si 25%, în comparatie cu finalul anului trecut, când valoarea acestora era de 27,01 miliarde lei.

Pentru 2008, BRD estimeazã cheltuieli operationale cu circa 26% mai mari decât cele de 1,1 miliarde lei înregistrate anul trecut si intentioneazã sã realizeze investitii totale de circa 80 milioane euro, cu circa 16% mai mari decât în 2007, când valoarea acestora a fost de 68,9 milioane euro.

În 2008, BRD mizeazã pe o continuare a extinderii retelei de unitãti, dar într-un ritm mai lent decât cel de pânã în prezent.

În 2007, BRD-SocGen si-a extins reteaua cu peste o treime, de la 600 la 806 unitãti.

Extinderea retelei va fi dublatã de o crestere a pachetelor de produse si servicii, iar banca va fi acordatã o atentie sporitã anumitor categorii de clienti, precum tinerii sau românii care lucreazã în strãinãtate, precizase anterior presedintele-director general al BRD, Patrick Gelin.

Actionariatul BRD-SocGen este format din banca francezã Societe Generale, cu 58,33% din capitalul social, SIF Oltenia (5,34%), SIF Muntenia (5,27%), SIF Moldova (5,05%), SIF Transilvania (5%), SIF Banat-Crisana (4,6%), BERD (4,99%) si alti actionari (11,43%).

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii