BANCI | Interviu

Bogdan Dragoi, Ministerul Finantelor: Romania s-ar putea imprumuta si pe piata din SUA

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-09-24 14:51

Ministerul Finanţelor Publice are în vedere, pentru următorii trei ani, contractarea unor împrumuturi de pe pieţele externe în cadrul unui program de finanţare pe termen mediu (MTN) în valoare de şapte miliarde euro.

"Vom extinde programul MTN pentru a ne permite accesul pe piaţa din SUA, pentru care este nevoie de diferite documente, pe la începutul anului viitor. Piaţa americană are avantajul de a fi lichidă şi favorabilă scadenţelor lungi. Nu spun că o vom face, dar vom avea posibilitatea să o facem", a a declarat pentru Reuters secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Bogdan Drăgoi.

Prin acest program, România va fi pregătită să emită obligaţiuni pe termen mediu în euro după jumătatea lui octombrie, a adăugat oficialul Ministerului Finanţelor. El a arătat că ministerul va lua în considerare mai târziu şi emisiuni de obligaţiuni denominate în dolari. Titlurile pe termen mediu reprezintă o alternativă pentru România la acoperirea deficitului bugetar în creştere, după ce emisiunile denominate în lei nu au avut succesul scontat.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat miercuri că România va acoperi deficitul fiscal din 2011 prin emisiuni de obligaţiuni interne şi internaţionale. Emisiunile ar putea include şi titluri denominate în yeni.
Ministerul Finanţelor a selectat în luna august Erste Bank şi Societe Generale în calitate de aranjori ai emisiunilor din programul cadru de finanţare pe termen mediu.

La sfârşitul lunii iulie, Guvernul a aprobat un program de împrumuturi pe piaţa externă prin Medium Term Notes (titluri emise pe termen mediu, între 5 şi 10 ani, prin emisiuni repetate, pe baza unui singur prospect - folosit în mod uzual mai mult de către corporaţii, dar şi de către state), cu o valoare de şapte miliarde de euro pentru următorii trei ani.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

Deși economia țării este dependentă de finanțarea pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanții băncilor spun că populismul unor politicieni și instituții reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori și instituțiile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitați Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) și Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

Banca Transilvania despre taxa pe cifra de afaceri: nu vrem sa facem clientilor ceea ce ni s-a facut noua

Banca Transilvania spune ca nu va transfera clientilor taxa de 2% pe cifra de afaceri impusa de Guvern in 2024 si 2025 si 1% din 2026. „In niciun caz nu dorim să creștem prețurile sau marjele clienților existenți. Deci, nu vrem să facem ceea ce detalii

 



 

Ultimele Comentarii