BANCI | Stirea Zilei

BNR si Guvernul evalueaza suma optima necesara pentru imprumutul extern

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-23 20:53

Banca Naţională a României (BNR) analizează, împreună cu reprezentanţii Guvernului, suma optimă de împrumutat de pe plan extern, în condiţii de costuri cât mai avantajoase şi cu un calendar rezonabil de rambursare, a declarat, luni, guvernatorul băncii centrale, Mugur Isărescu.

"Suntem in faza de evaluare a unei sume optime cu costuri optime, precum si un calendar de rambursare rezonabil, pentru a nu avea probleme peste cativa ani", a precizat guvernatorul.

El a precizat ca se evalueaza, de asemenea, si efectele unui imprumut, sursele de finantare pentru acoperirea acestuia, precum fondurile europene, unde exista, din pacate, probleme de absorbtie.

"Aşa cum v-am spus, momentul zero pentru orice discuţie publică a fost adoptarea bugetului. Acest lucru s-a îndeplinit", a spus Isărescu într-o conferinţă de presă.

"Avem în vedere împrumuturi de balanţă de la Uniunea Europeană, dar şi împrumuturi suplimentare de Banca Europeană pentru Investiţii", a spus guvernatorul băncii centrale.

El a spus că se mai ia în considerare si un pachet de finanţare de la FMI pentru protejarea rezervelor, precum si de la Banca Mondială si BERD.

Isarescu a precizat ca proportiile finantarilor ar trebui sa fie echilibrate, in functie de fiecare institutie internationala.

"Suntem în acest moment la evaluări", a spus Isărescu, precizând că guvernul are un cuvânt important de spus.

Săptămâna trecută, Isărescu a declarat că un eventual acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) ar trebui să fie inclus într-un pachet de înţelegeri cu instituţiile europene.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii