BANCI | Stirea Zilei

BNR emite o moneda din aur de 500 Lei dedicata Unirii Principatelor Romane

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-01-22 12:47

În conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, Banca Naţională a României va pune în circulaţie, în scop numismatic, începând cu data de 23 ianuarie 2009, o monedă din aur, cu valoare nominală de 500 Lei, dedicată aniversării a 150 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Caracteristicile monedei din aur sunt următoarele:
• valoare nominală: 500 lei
• material: aur 999 ‰;
• greutate: 31,103 grame;
• formă: rotundă;
• diametru: 35 mm;
• calitate: proof;
• margine: netedă;

Aversul prezintă stema României şi portretul domnitorului Alexandru Ioan Cuza; sub stemă, valoarea nominală a monedei - 500 LEI, iar dedesubt, anul emisiunii - 2009; la exterior, inscripţiile circulare „ROMANIA” - în partea de sus şi „ALEXANDRU IOAN CUZA” – în partea de jos.

Reversul prezintă stemele reunite ale Moldovei şi Ţării Româneşti în scuturi ovale, timbrate de o coroană princiară, simbolizând unirea celor două principate sub acelaşi suveran; la exterior, inscripţia circulară „UNIREA PRINCIPATELOR ROMANE * 24 IANUARIE 1859 *”.

Monedele, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare a tematicii emisiunii, redactate în limba română, engleză şi franceză.

Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile Guvernatorului Băncii Naţionale a României şi Casierului central. Monedele vor fi prezentate în cutii adecvate, pe al căror capac este inscripţionată sigla BNR.

Tirajul emisiunii este de 250 de exemplare.

Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a monedelor din aur, din emisiunea ,,Aniversarea a 150 de ani de la Unirea Principatelor Române”, se realizează prin sucursalele Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii