BANCI | Interviu

Bernanke, presedintele Fed: Rata executarilor silite de locuinte se mentine la un nivel prea ridicat

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-12-05 08:20

Ben Bernanke, preşedintele Federal Reserve (Fed), banca centrală americană, a cerut joi acţiuni mai ferme împotriva executărilor silite de locuinţe şi a precizat că deprecierile ar trebui să facă parte dintre aceste eforturi, relatează Reuters.

"În pofida eforturilor de bună credinţă atât ale sectorului privat, cât şi a celui public, rata executărilor silite se menţine la un nivel prea ridicat, cu consecinţe negative atât pentru cei care sunt direct implicaţi, cât şi pentru ansamblul economiei. Este nevoie să facem mai mult", a spus preşedintele Fed, Ben Bernanke, în documentul pregătit pentru o conferinţă a Federal Reserve despre pieţele imobiliare şi ipotecare.

Bernanke a spus că dovezile potrivit cărora capitalul proprietarilor de locuinţe este un factor important al ratei creditelor neperformante arată nevoia de a deprecia aceste active, ca să permită oamenilor să îşi păstreze casele.

"Deprecierea principalului ar trebui să fie unul dintre instrumentele folosite pentru obţinerea unor modificări susţinute de ipoteci", a spus preşedintele băncii centrale americane.

Ben Bernanke a spus că un set de propuneri, din care toate prevăd utlizarea de fonduri publice, reprezintă o promisiune în vederea unei temperări a ratei executărilor silite.

Printre acestea se numără un plan al Federal Deposit Insurance Corp (FDIC) prin care instituţiile de creditare care cooperează să fie recompensate printr-o împărţire a costurilor creditelor neperformante la credite restructurate.

Reprezentanţii FDIC, agenţia de reglementare a sectorului bancar care gestionează fondurile ce garantează depozitele bancare, au spus că planul va împiedica 1,5 milioane de executări silite.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

DeÈ™i economia țării este dependentă de finanÈ›area pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanÈ›ii băncilor spun că populismul unor politicieni È™i instituÈ›ii reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori È™i instituÈ›iile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitaÈ›i Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) È™i Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

Banca Transilvania despre taxa pe cifra de afaceri: nu vrem sa facem clientilor ceea ce ni s-a facut noua

Banca Transilvania spune ca nu va transfera clientilor taxa de 2% pe cifra de afaceri impusa de Guvern in 2024 si 2025 si 1% din 2026. „In niciun caz nu dorim să creÈ™tem preÈ›urile sau marjele clienÈ›ilor existenÈ›i. Deci, nu vrem să facem ceea ce detalii

 



 

Ultimele Comentarii