BANCI | Stirea Zilei

BCR cere justitiei anularea deciziei sindicatului BCR de a intra in greva generala din 15 ianuarie

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-01-12 15:28

Tribunalul Bucureşti va lua, marţi, în discuţie, solicitarea BCR de a se judeca mai devreme de termenul fixat pentru 15 ianuarie contestaţia împotriva grevei generale pe care Federaţia Sindicatelor Independente din BCR vrea să o declanşeze de miercuri,14 ianuarie, pe termen nelimitat.

Federaţia Sindicatelor Independente din BCR a anunţat, luni, managementul BCR, că a cerut membrilor săi să declanşeze greva generală, pe termen nelimitat, începând de miercuri, 14 ianuarie, ora 9:00, pe fondul nemulţumirilor legate de salarii, informează banca.

BCR mai anunţă că, pe fondul grevei "este posibil ca nu toate unităţile să fie în postura de a servi clienţii".

Decizia FSI survine în contextul în care Contractul Colectiv de Muncă a expirat la sfârşitul anului trecut. La jumătatea lunii august 2008, angajaţii Băncii Comerciale Române (BCR) s-au aflat, pentru trei zile, în grevă japoneză.

"Reprezentanţii FSI au întrerupt negocierile imediat după etapa concilierii, refuzând astfel dialogul", se precizează în comunicatul BCR.

"Suntem cu adevărat surprinşi de abordarea sindicatului, cu atât mai mult cu cât, în cele aproape două luni când ambele echipe au fost implicate în procesul de negociere, managementul a formulat nu mai puţin de şase oferte succesive menite să ofere angajaţilor BCR un pachet salarial adecvat şi să încheie negocierile", susţin reprezentanţii conducerii BCR.

Ofertele au reprezentat un angajament pe care banca şi-l poate permite în condiţiile economice actuale şi au fost făcute alături de angajamentul managementului de a păstra numărul de angajaţi la nivelul de aproximativ 8.700.

"Managementul BCR a făcut cea de-a şasea ofertă în timpul întâlnirii de conciliere desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute, vineri, 9 ianuarie, în prezenţa conciliatorului legal desemnat, ofertă care a fost respinsă de reprezentanţii sindicali fără a oferi vreo explicaţie sau motivele concrete asupra neacceptării acesteia", se mai precizează în comunicatul băncii.

Potrivit acestuia, BCR oferă "menţinerea majorităţii drepturilor din Contractul Colectiv de Munca pe 2008, menţionând clar că stimulentele de vacanţă şi de Crăciun sunt legate de performanţele financiare ale băncii", în condiţiile în care "conducerea este dispusă să stabilească criterii de performanţă împreună cu sindicatul pentru a asigura corectitudine şi transparenţă". În plus, banca "îşi va îndeplini angajamentul de a acorda o mărire de salariu cu 50% din rata inflaţiei pe 2008".

Managementul băncii consideră că motivele din spatele deciziei sindicatului nu justifică în mod real declanşarea grevei generale şi va contesta în Justiţie legalitatea acţiunii de protest. În acelaşi timp managementul BCR este în continuare deschis dialogului.

Conform notificării primite luni de managementul băncii din partea Federaţiei Sindicatelor Independente din BCR, declanşarea grevei are loc "având în vedere rezultatul concilierii", "respectiv neajungerea la un acord cu privire la contractul colectiv de muncă" şi "ţinând cont de mandatul pe care salariaţii l-au dat echipei care a asigurat reprezentarea acestora în cadrul procedurii de conciliere".

Reprezentanţii FSI au solicitat la conciliere menţinerea prevederilor contractului colectiv de muncă pe 2008, cu unele modificări agreate anterior cu conducerea BCR, precum şi o creştere suplimentară a salariilor cu 3% care se adaugă la majorarea cu 50% din rata inflaţiei pe 2008.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

Revolut isi obliga clientii sa plateasca credite facute prin fraude online

„AceÈ™ti escroci de la Neocapital nu numai ca m-au pacalit sa le transfer foarte mulÈ›i bani, dar au iniÈ›iat È™i un credit de nevoi personale direct din aplicaÈ›ia Revolut iar eu acum trebuie sa plătesc rate pentru acest credit”, se plange un cititor, la detalii

 



 

Ultimele Comentarii